Bygdøy allé. Foto: Vidar Ruud / NTB

Nå forsvinner butikkene i Oslos paradegate Bygdøy allé, selv billigkjeder må gi opp. Forretningsdrivende legger mye av skylden på parkeringsforholdene, publikum peker på MDG.

Avisa Oslo har i flere artikler omtalt tilstandene i det som ofte kalles Oslos paradegate, Bygdøy allé. Fra å være full av levende butikker, serveringssteder og andre kommersielle virksomheter, blir Bygdøy allé i økende grad en «død» gate. Det ene lokalet etter det andre tømmes og fraflyttes.

Avisa Oslo skriver, og siterer en lokalbeboer:

– Når ikke engang lavprisbutikken eller eiendomsmeglerne overlever, er det vanskelig, sier Frogner-beboer Helle Øder Valebrokk.

Ifølge avisen har hun bodd i nabolaget i tre tiår. Nå roper hun et varsku om det som er i ferd med å skje i Oslos paradegate.

– Butikkene rømmer herfra, sier hun og nevner eksempler i fleng.

Noen lokaler har stått tomme i lange tider. Andre er nylig utflyttet eller er i ferd med å forlates.

– Jeg er redd gata dør ut. At det skal gå fra paradegate til spøkelsesgate, sier Valebrokk.

Til og med Bunnpris-butikken litt lenger opp i gaten har knallgule «til leie»-plakater hengende, de gir opp.

– Når ikke engang lavprisbutikken eller eiendomsmeglerne overlever, er det vanskelig.

Morten Ruud drev kolonialforretning i Bygdøy allé 27 fra 1974, og eier selv lokalene. De siste årene er det Bunnpris som har drevet butikk der, men lokalene står nå tomme.

Han tror parkeringsutfordringer forklarer mye av butikkdøden i Bygdøy allé.

– Det er blitt snevrere sentrumshandel på grunn av parkering. Jeg hadde kunder fra hele byen, men nå er det vanskelig. Jeg tror det er enda vanskeligere for klesforretninger og den type handel, sier Ruud.

Betydningen av parkeringsproblemene bekreftes av en annen forretningsdrivende i gaten, hun har ennå ikke gitt opp driften av sin butikk Bamsebua i Bygdøy allé 59.

– Det har vært tøft etter at parkeringsplassene forsvant. Før hadde vi kunder fra andre deler av byen, men nå er det ikke så lett å stoppe, sier hun i en tidligere artikkel i Avisa Oslo.

I kommentarfeltet i Avisa Oslo er leserne tydelige på hva som er årsaken til butikkdøden og hvem som har skylden:

Hvorfor blir det slik? Jo, fordi vi har valgt inn feil politikere, og det ser vi på mange andre forhold som skjer med driften av kommunen, skriver en leser, og fortsetter:

Dessverre valgte vi feil ved forrige kommunevalg, og spesielt MDG har ødelagt mye.

I tillegg har dagens politikere fjernet flere tusen parkeringsplasser, hvilket også har ødelagt mye for næringslivet og medført mye parkeringsvansker, og dét var jo hensikten deres.

En annen er inne på det samme:

Kjære politikere, se selv etter parkering på de nevnte steder, så ser dere selv problemet.

Videre ser vi også at flere bedrifter flytter ut av vår by, eller kanskje det heter «rømmer», fra de lite gunstige forholdene, med mindre ansattparkering, mindre kundeparkering og mindre mulighet for parkering av reparatørers biler og mindre tilrettelagt for varemottak.

Også en tredje innsender retter skytset mot et visst parti:

MDG har ødelagt mye og gjort det vanskelig for både kunder og drivere og håndverkere.

… nå må folk få øynene opp for at MDGs politikk er og blir døden for denne byen, nær sagt på alle områder, skriver leseren.

(Innleggene er noe forkortet av Document). 

Les også:

Butikker flytter ut av Oslo: – Det går ikke an å parkere i byen lenger

Bli med på lesermøtet du også:

Kjøp billetter til møtet her

Bestill fra Document forlag:

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.