Erna Solberg (H) i Stortinget. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Høyre-leder Erna Solberg sier det ikke er synd på rike nordmenn som flytter fra Norge for å unngå høye skatter. Men hun beklager at lokalsamfunn vil lide.

Høyre-leder Erna Solberg legger seg, til enkeltes overraskelse, på noenlunde samme linje som de rødgrønne partier i saken om rike nordmenn som flytter ut av landet for å unngå skyhøye skatter.

NTB melder om saken.

– Jeg synes ikke synd på dem for at de må ta utbytte for å betale formuesskatt og andre skatter, sa Solberg på Oslo Høyres årsmøte lørdag, skriver Dagbladet.

– Men jeg synes synd på lokalsamfunnene de flytter fra. På idrettslagene og de små bedriftene, sier hun.

De siste to årene har minst 41 nordmenn med en ligningsformue på over 100 millioner kroner hver flyttet fra Norge, ifølge E24.

Solberg peker på at lokalsamfunn mister mye når disse menneskene forsvinner til utlandet.

– De er inne i et aktivt eierskap, dette er ikke kapitaleiere. Jo lenger de er vekke, jo lenger er de vekke fra sine lokalsamfunn, sier hun.

Mange Høyre-velgere har vært skuffet over at 8 år med Høyre-ledet regjering førte til så lite av lettelser i den generelle skattebyrden her i landet. Så den nåværende utflyttingen av rike nordmenn er delvis også et resultat av et skatteregime påført av nettopp en Høyre-ledet regjering.

I lys av dette vil mange finne det naturlig at Erna Solberg ikke ønsker å synes synd på personer som flytter fra noe hun selv har vært delaktig i å skape.

For en god del velgere vil Erna Solbergs uttalelse være nok en bekreftelse på at Høyre i dag er et parti som i stadig mindre grad skiller seg fra partier som Ap og SV i en rekke sentrale spørsmål.

  Les også: 

Ernas gjenvalg er ingen gladsak

Husk møte:

Kjøp billetter til møtet her

Bestill fra Document forlag:

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.