Klimadiplomat for Biden-administrasjonen John Kerry talte i grandiose ordelag om å redde planeten på et møte i Davos tirsdag, mens tidligere CNN-journalist Brian Stelter ledet et panel om desinformasjon og hatefulle ytringer. Den velfortjente kritikken lot ikke vente på seg. 

Tidligere utenriksminister og nåværende klimadiplomat for Biden-administrasjonen har blitt kalt en hykler med vrangforestillinger etter en tale på det årlige World Economic Forum-møtet (WEF) i Davos, Sveits.

Da John Kerry kalte seg selv og sine meddeltakere en utvalgt gruppe med en nesten utenomjordisk plan om å redde planeten, har den velfortjente kritikken haglet.

Kerry holdt talen foran WEF-gjestene tirsdag, og snakket i grandiose ordelag om planen deres for å redde planeten fra klimaendringer:

– Når du begynner å tenke på det, er det ganske ekstraordinært at vi – en utvalgt gruppe mennesker som på grunn av noe vi ble rørt av på et tidspunkt i livet vårt – er i stand til å sitte i et rom og komme sammen og faktisk snakke om å redde planeten.

– Jeg mener, det er så nesten utenomjordisk å tenke på å redde planeten. Hvis du sier det til folk flest, tror flertallet at du bare er en gal, tree-hugging, venstreorientert liberalist, du vet, do-gooder, eller whatever – men det er ingen relasjon. Men egentlig så er det dér vi er.

Den kanadiske psykologen og anti-woke tenkeren Dr. Jordan Peterson spurte Kerry på Twitter: – Hvem skal du ofre for å redde planeten @JohnKerry – og hvordan tror du – og hvordan vil du sikre for – at de har noe å si i saken?

Den republikanske politiske strategen Jason D. Meister filleristet det han kalte hykleriet til den «utvalgte gruppen» og spurte:

– Har du noen gang lurt på hvorfor globalisteliter som Barack Obama og John Kerry elsker å bruke millioner på herskapshus ved kysten – bygget noen få fot fra havnivå – hvis de er så bekymret for klimaendringer som forårsaker en smelting av polarisen og en dramatisk økning i havnivået?

Larry Behrens som er kommunikasjonsdirektør for Power the Future og konsulent for delstaten New Mexicos energi- og miljøpolitikk kritiserte også Kerry som hyklersk, og sa:

– Det er også denne «utvalgte gruppen» som får fly i private jetfly mens de krever at du betaler tusenvis for en elbil. John Kerry er en av de mest innflytelsesrike personene i Biden-administrasjonen, og han er også en av de minst ansvarlige. Det sier mye om den gruppen.

Tidligere CNN-vert Brian Stelter ledet WEF-panel om desinformasjon

Kritikken lot heller ikke vente på seg da det ble kjent at tidligere CNN-vert Brian Stelter ledet et panel på WEF om desinformasjon og hatefulle ytringer.

Panelet fikk tittelen Clear & Present Danger of Disinformation og inkluderte følgende paneldeltakere: New York Times-forlegger A.G. Sulzberger, visepresident i EU-kommisjonen Vera Jourová, administrerende direktør i Internews Jeanne Bourgault, og Husets representant og Demokrat Seth Moulton.

Stelter spurte panelet sitt: – Hvordan forholder denne diskusjonen om desinformasjon seg til alt annet som skjer i Davos i dag?

Sulzberger svarte at desinformasjon er det største eksistensielle problemet verden står overfor, fordi det angriper tillit som får samfunn til å bryte sammen.

Under samtalen i panelet spådde EU-kommisjonens Věra Jourová at hatytringer snart vil bli kriminalisert i USA:

– Ulovlige hatytringer, som dere snart vil ha også i USA. Jeg tror at vi har en sterk grunn til hvorfor vi har dette i straffeloven.

– Illegal hate speech, which you will have soon also in the U.S. I think that we have a strong reason why we have this in the criminal law.

Konservative i USA hånet ideen om at Stelter var vertskap for et panel om desinformasjon og kritiserte kommentarene fra paneldeltakerne.

Stephen Miller, en medvirkende redaktør i The Spectator World, tvitret: – At Brian Stelter bare sitter der i stedet for å utfordre denne smålige fascisten er en stor grunn til at han er arbeidsledig.

– Det burde bekymre deg at elitister prøver å omdefinere ordet «desinformasjon», og de velger denne fyren for å representere deres redefinering, skrev viseadministrerende redaktør for Redstate, Brandon Morse, i samme Twitter-tråden.

– Brian Stelter som er vert for et panel om desinformasjon på WEF forteller deg alt du trenger å vite om WEF, twitret Mike Crispi, en konservativ podcastvert.

– Brian Stelter bare sitter der. Han var en blogger på Towson som var fascinert av TV-nyheter. Han vet lite eller ingenting om rettspraksis fra First Amendment om provoserende tale, som aldri vil bli forbudt, til tross for hva Věra Jourová mener, skrev reporter Jim Stinson.

World Economic Forum har blitt et mål for kritikk av konservative som ser på organisasjonen som en elitær gruppe som forsøker å presse en agenda som begrenser personlige friheter. Organisasjonen har tidligere blitt kritisert for å ha publisert en artikkel som hevdet at «du vil ikke eie noe og være lykkelig» og også publisere artikler som tar til orde for å spise insekter for å bekjempe klimaendringer.

Det stopper ikke Brian Stelter for å være stolt av sitt første møte med eliten i Davos.

Les også:

The Great Reset: Demokratiets undergang?

Kjøp billetter til møtet her

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.