I dag starter konferansen «Stockholm+50: a healthy planet for the prosperity of all – our responsibility, our opportunity», eller kort sagt Stockholm +50. I to dager samles verdens politiske og økonomiske ledere i Stockholm med mål om å redde planeten.

Ifølge materialet som ble publisert før konferansen, er holdningen til dagene allerede klar: Dristige og drastiske tiltak anses som helt nødvendige – nå må de ansvarlige gå fra ord til handling, og det gjelder både økonomi og klima.

FN har, gjennom United Nations Environmental Programme (UNEP), innkalt til møtet, som holdes femti år etter FNs konferanse United Nations Conference on the Human Environment i 1972. Sverige er vertskap for møtet, med bistand fra Kenya.

Redd planeten – ofre mennesket

Arrangementet slår fast at det ønsker å «gi verdens ledere en mulighet til å dra nytte av 50 år med multilateral miljøhandling for å oppnå de dristige og presserende tiltakene som trengs for å sikre en bedre fremtid på en sunn planet».

Presentasjonen av konferansen hevder at jorden lider av en tredelt krise på områdene klima, natur og forurensning. Arrangementet vil derfor fungere som et springbrett for å fremskynde implementeringen av FNs mål for bærekraftig utvikling, inkludert Agenda 2030, Parisavtalen om klimaendringer, det globale rammeverket for biologisk mangfold (The post-2020 global Biodiversity Framework), og oppmuntre til vedtak av «grønne gjenopprettingsplaner» under Covid-19.

En stor mengde materiale som er produsert i forkant av konferansen er også tilgjengelig for det interesserte publikum. Generelt er møtets poeng og dokumenter at en drastisk endring i både våre samfunn og individers livsmønster anses som helt nødvendig, og at løsningene som trekkes frem, nærmest kan beskrives som innføringen av en globalistisk øko-kommunisme.

Det uttalte målet er å redde kloden – og for å gjøre det, ser man ut til å være forberedt på å ofre mennesket, eller i det minste vårt moderne samfunn og vår livsstil.

Konferansen sier den ønsker å fremskynde implementeringen av Agenda 2030, altså World Economic Forums (WEF) visjon hvor middelklassen avskaffes og alle eiendeler omfordeles til dem som allerede er økonomisk ekstremt privilegerte. Slagordet for Agenda 2030 er «You’ll own nothing – and be happy!», som betyr at det private eierskapet til den vanlige borger vil opphøre helt. Innbyggeren må i stedet forvandles til å bli helt avhengig av bidrag, og av å tildeles alt han eller hun finner nødvendig av staten. WEF holdt sitt årsmøte i Davos så sent som 22. til 26. mai, og på Stockholm +50 vil WEFs visjoner være med.

«Må gi resultater»

En tydelig rød tråd som preger Stockholm +50 er kravet om handling og resultater, både på det økonomiske området, gjennom implementeringen av Agenda 2030, og i det grønne skiftet. Konferansemateriellet tydeliggjør at arrangørene er overbevist om at de deltakende lederne og nasjonene dermed kan redde planeten og oppnå verdensfred.

– Vi må produsere resultater og implementere FN-resolusjoner, for bare en sunn planet vil la oss leve i fred, sier for eksempel Meg Seki, generalsekretær i UNEPs ozonsekretariat.

En annen faktor som trekkes frem før Stockholm +50, er behovet for at privat og offentlig sektor forenes i dette arbeidet for det grønne skiftet. USAs tidligere utenriksminister John Kerry er en av deltakerne på konferansen. Tirsdag holdt Kerry en tale som understreket viktigheten av en slik forening:

– Ingen regjering i verden har nok penger til å kunne betale for denne overgangen. Det kan bare realiseres gjennom et fullverdig partnerskap mellom privat sektor og offentlig sektor. Det er den eneste muligheten.

For dem som er interessert i å ta del i stoff om Stockholm +50, er det holdt en rekke webinarer som forberedelse til konferansen, og det er også 18 videoer som omhandler møtets historiske røtter og de aktuelle problemene som vil bli behandlet. De offisielle dokumentene finner du her, og interessante dokumenter finnes også under overskriften Alternative voices.

På nettsiden er Stockholm +50 oppsummert i følgende punkter:

Visjon

En sunn planet for velstand for alle – vårt ansvar, vår mulighet

 

Prinsipper for engasjement

Ansvar mellom generasjoner
Sammenkobling
Implementeringsmulighet

 

Forventninger

Gjenoppbygge tillitsforhold
Akselerere systemomfattende handlinger for en bærekraftig og inkluderende utvinning
Koble sammen og bygge broer på tvers av agendaer
Tenke om forestillinger og mål for fremgang og velvære

 

Muligheter

Støtt en universell anerkjennelse av menneskeretten til et rent, sunt og bærekraftig miljø
Utforsk naturens rettigheter
Mainstream alternative kunnskapssystemer
Forbedre ungdom, kvinner, IPLC-engasjement i beslutningstaking rundt bærekraftsoverganger

Konferansen går av stabelen torsdag og fredag, men allerede onsdag deltok USAs klimautsending John Kerry og Sveriges miljøminister Annika Strandhäll under presentasjonen i Stockholm av Volvos første tippvogn laget av «fossilfritt stål».

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.