Næringsminister Jan Christian Vestre sier regjeringen ikke kommer til å tilby andre løsninger enn fastprisavtaler for næringslivet. Han er skuffet over hvor få kraftselskaper som har innført ordningen. Heller ikke blant bedriftene har den slått an: Kun 130 har inngått avtale, ifølge NTB.

Likevel vil ikke Vestre komme med nye utspill. De som venter på det, venter forgjeves.

– Vi kommer ikke til å gjøre andre grep, vi mener det er rett medisin, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Han er tydelig på at fastprisordninger er regjeringens eneste plan. Det er ikke aktuelt å åpne for andre tiltak slik situasjonen er nå.

– Vi har bare en plan, det skal mye til å revurdere den planen.

Han er overrasket og skuffet over a ikke flere av strømselskapene har kommet på banen.

– Det er en eller to håndfuller som har kommet på banen. Hvor er alle de andre som skulle bidra til denne dugnaden, sier Vestre på pressemøtet.

Hvis bare en håndfull har gått inn på ordningen og et fåtall bedrifter, kan det være at tiltaket ikke treffer. Men den muligheten åpner ikke næringsministeren for.

Regjeringen har nå ettertrykkelig bundet seg til masta og sagt fra at kursen ligger fast. Hvis strømprisen fører til konkursras vil regjeringen ha styrt skuta på grunn med åpne øyne.

 

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.