Bjørn Lomborg. Stillbilde: TED Archive / YouTube.

I mediene hevdes det jevnlig at en såkalt klimakrise fører til voldsomme naturkatastrofer som krever stadig flere menneskeliv. Men i virkeligheten går utviklingen stikk motsatt vei.

Følger man med i de store mediene, får man lett inntrykk av at verden står midt oppe i en slags apokalyptisk utvikling. En dramatisk klimakrise hevdes å være over oss, og millioner og atter millioner menneskeliv er i fare.

Også selveste FNs generalsekretær påstår dette, med stadig kraftigere røst. (Se sak under). Det pågår angivelig en utvikling mot en total dommedag, der millioner er i ferd med å dø.

Men stemmer egentlig dette?

Nei, overhodet ikke, skriver Fria Tider . Avisen sammenligner med forholdene på jorda for hundre år siden:

Under 2022 löpte en genomsnittlig människa 99,4 procent mindre risk att dö i en klimatrelaterad katastrof än hundra år tidigare.

Det handlar om sådant som översvämningar, torka, stormar, skogsbränder och extrema temperaturer.

Trenden for klimarelaterte dødsfall har gått rett nedover siden starten på 1900-tallet, og noen effekter av «klimakrisen» kan man overhodet ikke se i statistikken, skriver avisen.

Fria Tider har intervjuet den internasjonalt anerkjente forskeren Bjørn Lomborg , som raser mot den desinformasjonen de store mediene bedriver i klimasaken:

–Varför rapporteras det inte om detta? Istället levererar media bara domedagsprofetior om klimatet», skriver forskeren på Twitter.

Han fortsetter:

–Medierna borde rapportera om hur det verkligen ligger till istället för att lyfta fram enskilda skräckexempel i syfte att skrämma upp såväl barn som vuxna.

Björn Lomborg, som er bosatt i Malmö, har tidligere utgitt bøker som har vakt oppmerksomhet internasjonalt, der han sterkt kritiserer de mange påstandene som florerer om de påståtte klimatruslene.

Document har også tidligere omtalt hvordan Lomborg avslører usanne påstander om «dødelige klimaendringer» fra klimaaktivistene og deres ukritiske medhjelpere i mediene, og siterte Lomborg på følgende:

Vi blir ustanselig fortalt om katastrofer, enten det er den siste hetebølgen, flommen, skogbrannen eller uværet. Likevel viser dataene i overveldende grad at i løpet av det siste århundret har folk blitt mye, mye tryggere fra alle disse værhendelsene. På 1920-tallet ble faktisk rundt en halv million mennesker drept av værkatastrofer, mens i det siste tiåret var dødstallene i gjennomsnitt rundt 18 000. I år, akkurat som i 2020 og 2021, ligger tallene under dette.

I nylig forskningsstudie  viser han inngående hvordan de dystre klimapåstandene fra medier og politikere er uten grunnlag i virkelighetens verden.

I følge Lomborg handler det i stor grad om skremsler og myter, basert på syltynn forskning og overdrivelser.

Les også: 

Guterres: – Prioriter klima eller opplev undergangen

Bestill fra Document forlag:

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.