Flere titall kristne gravsteiner er blitt utsatt for hærverk i utkanten av gamlebyen i Øst-Jerusalem. 

Steinstøtter ligger i biter med veltede kors over på den protestantiske gravlunden på Sionfjellet, der Jesus antas å ha spist sitt siste måltid med disiplene, skriver NTB.

En biskop i byen sier han er sjokkert over ødeleggelsene.

– Vi oppdaget at over 30 gravstøtter og kors var knust i biter, sier Hosam Naoum, en anglikansk biskop, til journalister på stedet.

Et opptak fra et overvåkingskamera 1. januar skal angivelig vise to menn eller gutter kledd i jødiske klær som går løs på gravene.

Hvorvidt dette kan være noen som har tatt på seg disse klærne for å legge skylden på jødene, vites ikke enda.

Ifølge biskopen ble gravlunden etablert på midten av 1800-tallet. Den er det siste hvilestedet for flere ledende skikkelser innen kirken, politikken og vitenskapen.

– Flere av dem var viktige personer som har bidratt til Jerusalems historie, sier Naoum.

– Vi er ikke bare sjokkert, vi er også svært lei oss, understreker han.

Israelsk politi oppgir at de har startet en etterforskning av saken, og det israelske utenriksdepartementet omtaler hærverket som «en umoralsk handling som krenker en religion».

– Disse kriminelle handlingene var motivert av religiøs intoleranse og hat mot kristne, skriver bispedømmet i Jerusalem i en uttalelse.

Preses i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit, reagerer sterkt på hærverket. På Facebook skriver han at han fordømmer det som har skjedd.

– Grovt hærverk på den protestantiske gravlunden i Jerusalem. Det har skjedd på høylys dag, og er et nytt angrep på den kristne minoriteten i Jerusalem, skriver Tveit.

– Det er viktig at det blir fordømt av både politiske ledere og religiøse ledere, avslutter han.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.