NGO-skipet «Mare Jonio» kommer til havnen i Pozzallo på Sicilia den 20. juni 2020. Stillbilde: Saving Humans USA / YouTube.

En etterforsknings­dommer ved domstolen i Ragusa på Sicilia har beslaglagt 125.000 euro fra Mediterranea Saving Humans, som påtale­myndigheten i Ragusa siktet for menneske­smugling i fjor vår, etter at den italienske NGO-en hadde fått pengene for å ha overtatt migranter fra et skip tilhørende det danske shipping­selskapet Maersk.

Etterforskningen pågår fremdeles, og kjennelsen tyder på at situasjonen er i ferd med å bli mindre komfortabel for åtte NGO-aktivister, melder Il Giornale.

Det var i september 2020 at NGO-skipet «Mare Jonio» mottok 125.000 euro fra Maersk for å ha overtatt 27 migranter som var blitt plukket opp i Middelhavet av tankskipet «Maersk Etienne».

Påtalemyndigheten mener at avlyttede samtaler der NGO-ens grunnlegger Luca Casarini deltok, beviser at pengene ble gitt for overtagelsen av migrantene, og at transaksjonen er å anse som et ledd i menneskesmugling. Kommunikasjonen det handlet om, skjedde både internt i Mediterranea Saving Humans og mellom Maersk og NGO-en.

I en av samtalene var det en triumferende Casarini som fortalte andre aktivister at «i morgen kan vi feire med champagne, for da kommer pengene fra danskene». I en annen samtale omtalte han det hele som en «sugejobb i København».

 

Rederne til italiensk NGO-skip siktet for menneske­smugling

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.