Migranter som har krysset grensen fra Mexico til USA. AP Photo/Eric Gay, File

Flommen av migranter fra Mexico og over grensen til USA forsetter. Det gjøres lite for å bremse dem, og nå skaper det fullstendig kaos på USAs side av grensen.

Tilstandene i El Paso er på det nærmeste ute av kontroll, som følge av at store antall migranter formelig renner inn i byen. De kommer over fra Mexico, men mange av dem er fra andre land i Mellom-Amerika, som Honduras, Guatemala, Ecuador og andre.

De føderale myndigheter i Bidens USA gjør lite eller ingenting for å stanse strømmen av migranter. De er opptatt med andre saker.

Derfor tar nå fortvilte, lokale myndigheter i Texas affære. Ordføreren i grensebyen El Paso i Texas har erklært unntakstilstand i byen, melder NTB.

Årsaken er at hundrevis av migranter slår leir gatelangs, og flere er pågrepet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Myndighetene har ingen kontroll med hvem som kommer, og det kan være betydelige innslag av kriminelle.

Ordfører Oscar Leeser sier at nøderklæringen vil gi myndighetene i byen ressurser og muligheten til å skaffe ly til migrantene, som har krysset den mexicanske grense.

– Vi ønsket å sørge for at folk blir behandlet med verdighet. Vi ønsker å gjøre alle trygge, sier han.

Samtidig er det en fallitterklæring for myndighetene at man lokalt er nødt til å gå til slike skritt. Det forteller om en nasjon ute av stand til å kontrollere egne grenser, hvilket er nokså grunnleggende for enhver regjering.

Les også: 

Alvorlig konflikt mellom nasjonal­garden i Texas og føderal grensekontroll

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.