Skuespilleren Taraneh Alidoosti. Foto: (AP Photo/Daniel Cole, File

En av Irans mest kjente skuespillere er pågrepet etter å ha kommentert protestbølgen i landet. Mulla-regimet opptrer stadig mer brutalt for å undertrykke sin egen befolkning.

Protestene mot det islamistiske mulla-regimet i Iran fortsetter, over hele landet. Regimet svarer med arrestasjoner og harde straffer, til og med dødsstraff. Det er slik despoter gjerne opptrer ved enden av sin maktsyklus.

Mange vil tolke slik opptrenden fra myndighetene som et uttrykk for desperasjon. Makthaverne forstår at deres tid kan være over.

Nylig ble også en kjent skuespiller arrestert av regimets politistyrker, for å ha sagt sin mening om forholdene i landet.

Dette meldes av NTB-AP.

Taraneh Alidoosti (38), som blant annet har spilt i den Oscar-vinnende filmen «En handelsreisende» fra 2016, ble pågrepet etter at hun la ut et innlegg på Instagram, melder det statlige nyhetsbyrået IRNA.

I innlegget uttrykte hun solidaritet med en mann som nylig ble henrettet for sin deltakelse i demonstrasjonene som har vært i Iran den siste tiden.

Ifølge IRNA ble skuespilleren pågrepet fordi hun ikke kunne dokumentere uttalelsene hun kom med.

I uttalelsen skrev hun følgende:

– Hans navn var Mohsen Shekari. Alle internasjonale organisasjoner som ser dette blodbadet uten å gjøre noe, er en skam for menneskeheten.

Shekari ble henrettet 9. desember etter å ha blitt anklaget for å sperre en gate i Teheran og angripe et medlem av sikkerhetsstyrkene med en machete.

Anklagen representer regimets versjon av hendelsen, og har ikke nødvendigvis noe som helst sannhet i seg.

Alidoosti har lagt ut minst tre innlegg om protestbølgen i Iran siden september. Kontoen hennes på Instagram, som har rundt åtte millioner følgere, ble stengt av regimet søndag.

Filmstjernen har tidligere kritisert Irans myndigheter og politistyrken i landet. I juni 2020 ble hun dømt til en fengselsstraff på fem måneder etter å ha kritisert politi på Twitter for et angrep på en kvinne som gikk uten hodesjal.

Arrestasjonen av Alidoosti  vil vekke både oppsikt og sinne i en befolkning som er helt på tålegrensen i forhold til den undertrykkelsen de opplever.

Les også: 

Bloddommene eksekveres i Iran

Nyhet: 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.