Den 21 år gamle arkitektstudenten Donya Farhadi ble den 6. desember bortført av agenter fra den iranske revolusjonsgarden. Den 15. desember ble hun funnet død ved bredden av Karun-elven, skriver Shoura Hashemi på Twitter.

Om vi kaller det fascisme, nyfascisme, kommunisme, nykommunisme, nyføydalisme eller bare The Great Reset, har vi å gjøre med en pågående slavebinding av mennesker i den vestlige verden – godt hjulpet på veien av klimagalskapen, som har erstattet kristendommen som den rådende religionen.

Friheten er snart fortid, og vi er på vei tilbake til tilstander som vi her i Vesten trodde var eliminert da Adolf Hitler skjøt en kule i pannen den 30. april 1945.

Alt har sin tid, og de vestlige befolkningene bryr seg ikke om friheten. Det er altfor slitsomt å ta stilling til livets utfordringer selv, tenke selv og handle selv. Det er bedre å overlate maset til de kloke som siteres hver dag i mediene, og som er innehavere av den uomtvistelige sannheten om det ultimative gode. Vi andre skal bare gå i takt og hylle Mette Frederiksen.

Nå kan til og med den vel ansette American Journal of Medicine fortelle at det er helseskadelig ikke å tro på myndighetenes anvisninger. Ifølge en nylig studie medfører vaksinemotstand at man vil komme i større fare for å bli innblandet i en bilulykke. Det ser med andre ord svart ut for de formastelige som nektet å la seg injisere med covid-19-vaksinen. I en totalitær stat har makthaverne alltid rett. Det kan godt hende at vaksinene ikke hjelper mot covid, men de gir god beskyttelse mot å komme til skade i trafikken.

Det kan heller ikke pirkes ved klimareligionen, som siden 1990-tallet gradvis har vunnet innpass som de vestlige samfunnenes bærende trosretning.

Uansett om det er kaldt eller varmt, skyldes det menneskets utslipp av CO2. Dermed er det en smal sak for klimaprofessor Sebastian Mernild (som siteres i Asger Aamunds siste oppslag) å forklare den harde vinteren med tre meter snø og 40 kuldegrader som har ødelagt julen for 200 millioner amerikanere, med Jordens menneskeskapte oppvarming. Atmosfærens økte CO2-innhold har nemlig svekket de jetstrømmene som ellers ville forhindre det arktiske klimaet i å bre seg over Nord-Amerika. Og skulle det komme en mild vinter til neste år, vil folk som Mernild fortelle at CO2 har styrket jetstrømmene.

Den danske regjeringen kan derfor med sinnsro fortsette med å tømme et utall milliarder ut til varm luft, for særlig de unge tror fullt og fast på det de blir fortalt.

I Iran har makthaverne langt større vanskeligheter med å få befolkningen til å lystre.

Ifølge Majid Rafizadah, som skriver i FrontPage Magazine 26. desember, har ikke prestestyret lyktes i å knekke den folkelige motstanden, og det islamiske regimets fall virker nå uunngåelig.

Den landsomfattende oppstanden i Iran har nå pågått i fire måneder og synes ikke å svekkes, til tross for makthavernes stadig mer brutale bestrebelser på å undertrykke den.

Tidligere denne måneden ble Mohseh Shekari den første regimemotstanderen som ble henrettet, og kort tid etterpå ble en annen frihetsforkjemper, Majidreza Rahnavard, offentligt hengt fra en kran som en advarsel til likesinnede.

Samtidig har statsmediene offentliggjort navnene på drøyt tjue andre som enten står overfor en dødsdom eller allerede er dødsdømt. Shekari og Rahnavard ble begge anklaget for «fiendskap mot Gud», og tilståelsene deres av andre oppdiktede forbrytelser ble formodentlig fremtvunget under tortur.

Flere av de andre dødsdommene begrunnes med at de formastelige har blokkert trafikken.

Ifølge Majid Rafizadah er den iranske oppstanden bemerkelsesverdig idet den anføres av kvinner – altså av dem som den islamske undertrykkelsen går hardest utover. Jenter i tenårene har nektet å gå med hijab på skolen og har ødelagt bilder av regimets grunnlegger, ayatolla Khomeini, og dets nåværende øverste leder.

Den ledende opposisjonsgruppen meddeler at protestene har spredt seg til 300 byer og omfatter alle de 31 provinsene i Iran, og motsetningen mellom befolkningen og den herskende eliten er nå så dyp at den ikke lar seg overvinne.

Derfor må regimet før eller siden falle.

Det er naturligvis en bekymringsfull utvikling sett fra de vestlige makthavernes perspektiv. Hvordan skal de forklare at vi har det best som umælende livegne, hvis iranerne setter slavepiskerne sine på porten?

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.