I kjølvannet av meldingen om at Resett legges ned, skrev Sofia Rana på Twitter: – Hvordan blir vi kvitt Document? Rana er nestleder i bystyregruppa til Rødt i Oslo. Formuleringen «bli kvitt» vakte reaksjoner.  Uttrykket kan tolkes på flere måter, men det var ingen invitt til et ordskifte hvor de beste argument måtte vinne.

Tolkningen ligger nok heller på den mer håndfaste siden. Rana stiller til demonstrasjon med Antifa-sokker. Hun vil gjerne fremstå militant.

Rødt har fremstått mer moderat de senere år under Bjørnar Moxnes, men det virker som det kommer inn folk i Oslo som ønsker skarpere kanter. Eivor Evenrud trakk seg helt ut da Siavash Mobasheri ble valgt til leder av bystyregruppa. I forbindelse med demonstrasjonen mot Den norske motstandsbevegelsen skrev Mobasheri på sin Facebook-vegg:

Deres prat om ytringsfrihet er bare et skalkeskjul for å dra samfunnsdebatten mot høyre og lage en grobunn for en fascistisk politikk. Derfor skal de ikke ha rett til å ytre seg fritt i det åpne rom. Naziene skal alltid bli møtt med tydelig motstand, de skal overdøves og jages bort.

Rødt kaller Demokratene nazister og vil jage dem fra offentligheten

Dette er klassisk Antifa-retorikk. De andres ytringsfrihet er ikke en gang et tema. De misbruker ytringsfriheten. Vekk med dem. Og det er venstresiden som skal få definere hvem som er stuerene. Gir man Fanden lillefingeren, tar han hele hånda.

Vi har ikke registrert at mediene fokuserer på om det er i ferd med å danne seg mer militante miljøer i Rødt i Oslo. Ut fra demografien vil det ikke være overraskende.

Det som er positivt, er at Ranas ønske om «å bli kvitt Document» av mange ble møtt med spørsmålet: Og hvordan har du tenkt å gjøre dét? Det svarte ikke Rana på. Hun ville teste reaksjonen, se om båten bar. Det gjorde den ikke. Folk tolererer ikke åpenlyse oppfordringer til sensur. Noe har folk lært de siste femten år.

Ett svar til Rana ville være å støtte Document økonomisk, enten ved å tegne abonnement, eller – hvis man har råd til det – tegne aksjer.

Venstresiden har store problemer med å forstå at en nettavis har klart å etablere seg uten offentlig støtte og faktisk har vokst. Venstresiden legger opp til at folk skal være redde. Det er de som blir redde når de ser at frykt-retorikken ikke virker.

Man kan være glad for at Rana toner flagg. Da vet vi hva slags fremtid vi går i møte hvis de skulle få makt.

Rana legger ikke skjul på at hun er flyvertinne. Hvordan ville det stilt seg om hun tilhørte høyrefløyen og stilte spørsmål den andre veien: Hvordan blir vi kvitt Klassekampen eller Utrop? Det ville ikke blitt tolerert. Venstresiden har allerede skaffet seg en posisjon hvor de ustraffet kan gå inn for sensur og meningsundertrykkelse av medier de misliker.

Folk på høyresiden må skjule sine meninger, ellers kan de få bråk på jobben. Dette vet selvsagt Rana, men hun kan ha forregnet seg. Motstanden mot ensrettingen er større enn hun tror.

Grunnen til at venstresiden føler at den har opinionen i ryggen, er selvsagt statlige penger. Klassekampen får 40 millioner i året og har fått det i flere år. Staten ønsker at venstresiden skal ha dominans.

Men folk begynner å bli lei.

 

 

 

 

Kjøp julegavene fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.