Sian-leder Lars Thorsen på podiet under Sians markering på Festplassen sist lørdag. Bergen, 22. april, 2020. Foto: Eivind Senneset / NTB / Scanpix.

Nå legges planer for en mer organisert motstandsbevegelse som reaksjon mot den antiislamske organisasjonen Sians aktiviteter i Oslo.

Leder av Rødt i Oslo, sier til Aftenposten at Stopp islamiseringen av Norge (Sian) har tvunget fram et behov for mer organiserte motdemonstrasjoner i Oslo.

– Det er mange unge, uerfarne aktivister som møter opp. Da ønsker vi å bidra til trygge og fredelige demonstrasjoner ved å gjøre det mer organisert sier Oslo Rødt-leder Siavash Mobasheri.

Han er blant dem som har tatt initiativ til å organisere en motdemonstrasjon under Sians markering foran Stortinget i Oslo sentrum lørdag. Mobasheri sier han frykter at ytringene fra Sian vil normaliseres hvis de ikke møtes med tydelig motstand.

Sian-leder Lars Thorsen kaller påstandene om at de bevisst provoserer, for «tøv». Han skriver i en melding til Aftenposten at de alltid møtes av «en vegg av hat» uavhengig av hvordan de ordlegger seg.

Kulturminister Abid Raja (V) oppfordrer folk om å holde seg hjemme.

– Hvis det står et knippe Sian-folk og demonstrerer og ingen bryr seg, da har du virkelig lykkes, sier han.

Samtidig understreker han at Sian har rett til å ytre seg uavhengig av hva de står for, og han understreker at det er nulltoleranse for voldsbruk.
Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.