Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) ble torsdag erklært «persona non grata» av studentparlamentet ved Universitetet i Oslo

Nå følger Bergen etter.

Det skjedde i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen mandag, skriver studentavisa Studvest.

– Studentparlamentet ser seg nødt til å reagere mot Borten Moes framferd og sende et tydelig signal til regjeringen om at han er uegnet som forsknings- og høyere utdanningsminister, heter det i resolusjonen.

– Dette er selvsagt beklagelig, men en sann realitet for våre studenter. Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe har ikke vist interesse for verken studentene eller sektoren han representerer. Nå har studentene våre talt, og de ser statsråden som uønsket ved Universitetet i Bergen. Vi kan simpelthen ikke ha en minister som kaller oss «pubertale» når vi tar opp saklig kritikk på atferden hans. Vi har fått nok, sier Aksel Haukom, som er leder av Studentparlamentet ved UiB.

Borten Moe omtaler avgjørelsen som «pubertal».

– Det å reagere med ikke å snakke med hverandre – å kansellere – er en pubertal reaksjon.

– I Norge har vi lang tradisjon for at vi gjør det motsatte. Vi møtes, har dialog og utveksler meninger som bringer verden framover. Det er jeg selvsagt interessert i, fortsatte statsråden.

Forslagsstiller Inga Gudrun Pareliussen Austnes, som la frem resolusjonen, mener Borten Moe kan takke seg selv.

– Dette er summen av hva han har gjort, eller rett og slett ikke gjort, på vegne av oss studentene, sier hun.

Studentene får støtte fra Venstres Abid Raja, som sitter i utdannings- og forskningskomiteen. Han mener Borten Moe må gå av.

– En ting er å si at man ikke har penger. Det tror jeg studentene forstår dersom man forklarer hvorfor. Men her har man en statsråd som går aktivt inn og tråkker på studentene. Vi kan ikke ha en slik statsråd i Norge, sier Raja til Khrono.

– Han ødelegger både for forskningen, for utdanningsinstitusjonene og for studentene. Nå må statsminister ta nødvendige grep, avslutter han.

 

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.