Pasienter som ikke er vaksinerte med minst to doser mot Covid-19 nektes fortsatt tilgang til transplantasjoner av nyrer, lunger eller hjerter i delstaten Queensland, Australia.

I en uttalelse til Epoch Times bekrefter helsemyndighetene i Queensland at forbudet fortsatt gjelder, og at pasientenes «sikkerhet og velvære» var helsevesenets prioritet.

En talsperson for Queensland Health begrunnet forbudet med at de som gjennomgår transplantasjoner får redusert sin immunitet, og at det derfor er ekstremt viktig at pasientene er vaksinerte før slike operasjoner, slik at helsemyndighetene kan prioritere pasientenes sikkerhet før, under og etter en transplantasjon.

For å motta en ny nyre, lunge eller et nytt hjerte, stilles det krav om at man har tatt minst to doser vaksine mot Covid-19.

– That is why the Queensland Kidney Transplant Service has endorsed a minimum requirement of two doses of an approved COVID-19 vaccine prior to receiving a kidney, lung, or heart transplant.

Reglene innebærer også krav om en del andre vaksiner.

Uvaksinerte pasienter bli plassert på ventelister inntil de kan dokumentere at de er fullt vaksinerte, eller til Queensland eventuelt endrer sin helsepolitikk.

Queensland Health hevder at deres reglement støttes av klinikere, forbrukere og grupper som representerer urbefolkningen aboriginerne.

Australia har en av de høyeste vaksinasjonsratene i verden. 95,9 prosent av alle over 16 år har tatt to vaksinedoser, og 72,3 prosent har tatt minst tre doser. Mye av grunnen er at Australia har ført en ekstremt streng politikk gjennom pandemien, en politikk som har ført til massive demonstrasjoner. Mange anser at Australia ble forvandlet til et rent helsetyranni siden Covid-19 brøt ut i 2020.

Australia bruker soldater for å isolere urbefolkning smittet av Covid-19

Texas går en annen vei

I Texas tenker man annerledes. Der er nylig kravet om vaksinasjon avskaffet for de som trenger å transplantere organer. Guvernør Greg Abbott sa i slutten av oktober at vaksiner må være et frivillig valg, og at mangel på vaksine ikke skal forhindre at man får gjennomført kritiske, livsavgjørende operasjoner.

– Here in Texas, vaccines remain voluntary and never forced. Anyone being denied critical, life-saving organ transplants is welcome here in Texas, where one’s rights and freedoms are always protected.

Men andre steder i USA er praksisen annerledes. Det ble nylig kjent at University of Colorado Hospital nektet å gjennomføre en nyretransplantasjon for en pasient som ikke var vaksinert.

Pasienten Dawn McLaughlin hadde fulgt sin leges råd om å ikke vaksinere seg. Hun hadde stått på transplantasjonslisten til UC Health siden 2018.

UC Health mente at uvaksinerte pasienter som gjennomgikk en transplantasjon risikerte en dødelighet på 20-30 prosent hvis de ble smittet av Covid-19.

McLaughlin har siden blitt kontaktet av UT Southwestern in Dallas, Texas. De sier seg villig til å hjelpe henne, og stiller kun krav om en rask Covid-19-test før en operasjon gjennomføres.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!


Kjøp julegavene fra Document!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.