Tyskland tok oppskriftsmessig ledelsen mot Japan i sin første VM-kamp. Men et heroisk lag fra Japan kjempet seg inn i kampen og vant 1-2 etter to innbytterscoringer i Al Rayyan.

Tyskland innledet kampen med å erklære sitt engasjement til LGBTQ-aktivisme. Før kampen markerte de sin skuffelse over Fifa ved å holde seg for munnen da det offisielle lagbildet ble tatt.

Men som Document har skrevet tidligere: Man vinner ikke fotballkamper ved hjelp av woke.

Sverige gikk woke, fikk som fortjent

Tyskerne tok oppskriftsmessig ledelsen og kjørte kraftig på for 2-0, men da sjanse på sjanse ble misbrukt, så Japan og Ritsu Doan sitt snitt til å utligne. Innbytteren avsluttet en fin opprulling etter 75 minutter ved å score på Takumi Minaminos pasning.

Den høyst overraskende snuoperasjonen ble fullbyrdet sju minutter senere av nok en innbytter. Takuma Asano lurte Tysklands offsidefelle, forserte og avsluttet glitrende ved første stolpe. (NTB)

Mot slutten av kampen presset tyskerne voldsomt, og de siste minuttene gikk keeperen Neuer i angrep. Men hans regnbuefargede fotballsko hjalp ingenting.

Japanske spillere brukte gammeldags taktikk. De fokuserte på massiv innsats, lagmoral og tekniske evner.

Flere spillere på det japanske laget lå strødd med krampe mot slutten av kampen. Men krampen ignoreres nok nå, etter en vanvittig god start på VM.

«Katastrofe-start for Tyskland. Dette er bare uvirkelig!», skriver den tyske avisen  Bild.

«Skam for Tyskland», skriver Welt.

Dette er første gang på 28 år at Tyskland taper en kamp VM-kamp når de har scoret det første målet. Sist gang var i 1994 mot Bulgaria, skriver VG.

Tyskland står overfor en krise. I neste kamp møter de Spania, som neppe blir en enkel motstander.

Japan på sin side kan så å si sikre en plass i sluttspillet hvis de klarer å slå Costa Rica i neste kamp. Dette virker overkommelig for et imponerende japansk landslag, som preges av guts, innsats, samhold og kvalitet.