Marokko sjokkerte et elendig Belgia og vant 2-0 mot laget som er nummer 2 på FIFAs rangering over de beste landslagene i verden. Det er vidåpent i gruppe F i kampen om avansement. Etter kampen brøt det ut opptøyer i Brussel.

Først om selve kampen:

Belgia spilte stort sett ballen frem og tilbake på egen banehalvdel. De gangene de forsøkte å rykke fremover, endte det som regel i feilpasninger og dårlige mottak.

Den belgiske superstjernen Kevin DeBruyne var en skygge av seg selv, jeg tror aldri jeg har sett ham så dårlig.

Belgia viste ingen innsats, ingen evner og ingen vilje.

Etter en middels førsteomgang avsluttet Marokko med en scoring på frispark av Chelsea-spilleren Ziyech, som gikk rett i mål uten å være borti noen spillere. Men målet ble annulert etter en kontroll av VAR, siden den ene spilleren foran mål både var i offside, og forstyrret keeperen.

Kampen startet for øvrig merkelig, da Marokkos førstekeeper Yassine «Bono» Bonou fant ut at han ikke var spilleklar først etter at nasjonalsangene var fremført.

Et kvarter før slutt sendte Abdelhamid Sabiri hele Marokko til himmels. Nok en gang var det et frispark fra skrått hold som gikk rett i nettet uten å være borti noen andre spillere. Belgias keeper Thibaut Courtois må nok ta skylden for dette målet.

Belgia satte innpå spissen Romelu Lukaku de siste minuttene, men han fikk ikke til noenting.

Egentlig kan jeg ikke huske at Belgia skapte en eneste sjanse, bortsett fra en heading av midtstopper Vertonghen i det 82. minutt, som gikk utenfor stolpen.

Så avgjorde Marokko kampen på overtid. Reservekeeper Munir slo et langt utspark. Den havnet hos Ziyech, som driblet seg flott inn på høyresiden av feltet. Med en 45-graders pasning ut i feltet fant han Zakaria Aboukhlal, som på mesterlig vis plasserte ballen i nærmeste kryss.

Marokko hadde ikke alt for mange sjanser, men i motsetning til Belgia viste spillerne en enorm, nesten heltemodig innsats og kampvilje. I ryggen hadde de titusen ekstatiske tilhengere som skapte et vanvittig liv på tribunen. De marokkanske supporterne var kampens vinnere, og ble belønnet med en voldsom innsats fra sine helter, og en meget fortjent seier.

I siste kamp møter Marokko urutinerte Canada, så de har gode muligheter for å sikre seg avansement.

Belgia avslutter mot Kroatia, som skuffet stort i sin åpningskamp som endte 0-0 mot Marokko, som altså fortsatt ikke har sluppet inn mål.

Kroatia møter Canada klokken 17.00 i dag.

Fullt kaos i Brussel etter nederlaget

Etter Belgias elendige prestasjon brøt det ut voldsomme uroligheter i belgiske gater. Politiet har satt inn 100 betjenter for å demme opp urolighetene, melder Ekstrabladet.

Det bor mange marokkanere i Belgia, og dette merkes nå.

Det belgiske politi har i skrivende stund indsat over 100 betjente til at dæmme op for gemytterne og har set sig nødsaget til at bruge vandkanoner og tåregas.

De fanatiske fans har efter kampen smadret et utal af biler og sat brand i gaderne med forskelligt fyrværkeri, heriblandt pyroteknik, som vi også kender fra de danske stadioner.

Byens borgmester, Philippe Close, og politiet opfordrer folk til at holde sig væk fra centrum i byen.

Bråket startet allerede før kampen, da det ble kastet fyrverkeri på togstasjonen South Station. Under selve kampen eskalerte situasjonen.

Uromagerne kastede fyrværkeri mod civile, mens andre gik rundt og smadrede forskellige ting i gaderne. Der blev sat ild til en masse scootere, og der var sågar én, der blev kastet ind i forruden på en bil.

Politiet er massivt til stede i området og bruger to vandkanoner i et forsøg på at lægge en dæmper på de voldsomme scener.

Nedenfor kan dere se noen klipp fra opptøyene.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!