Marokko er klar for kvartfinale i fotball-VM etter de slo ut Spania i straffesparkkonkurranse. Kampen endte 0-0 etter ekstraomganger.

Selve kampen var ikke av spesielt høy kvalitet, men spenningen varte helt til Spania dummet seg ut i straffesparkkonkurransen. Spania hadde for øvrig et skudd i stolpen nesten tre minutter på overtid i siste ekstraomgang.

Spanias spillere hadde fått ordre om å trene på straffer før VM av sin manager Luis Enrique. Alle spillere skulle ta minst 1000 straffer før mesterskapet.

Om de har gjort som fortalt vet jeg ikke. Men Spania klarte ikke å score på en eneste straffe. Tre elendige straffer førte til at Spania må reise hjem, etter en nokså middelmådig innsats i årets VM.

Marokko blir nå en av de få afrikanske land som har nådd kvartfinalen i et fotball-VM. Der møter de enten Portugal eller Sveits. Begge disse lagene er overkommelige motstandere for et godt organisert marokkansk lag.

Portugal starter med sin største stjerne Christiano Ronaldo på benken. Mange portugisere har mistet troen på Ronaldo, som nylig solgte sjela si etter å ha signert en avtale med et lag i Saudi-Arabia. Med en årslønn på 2 milliarder kroner kan man lett ignorere at lønna blir betalt av islamistiske diktatorstater.

Dette ble min andre bom i mine spådommer. Men som jeg skrev på forhånd:

Dette kan bli mer spennende enn spanjolene vil like. Spania har ikke imponert så langt, etter en glitrende åpningskamp mot et svakt Costa Rica. I tre minutter under torsdagens kamp, da de lå under mot Japan og Costa Rica ledet mot Tyskland, var faktisk Spania ute av VM. Mot et sterkt Marokko må spanjolene være bedre. Ellers kan de fort tape.

Holder dog en ørliten knapp på Spania, men ville ikke satset mye penger på det.

Etter at kveldens siste 8-delsfinale mellom Portugal og Sveits er gjennomført, skal jeg nok en gang åpne meg for latterliggjøring ved å spå resultatene i kvartfinalene.

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».


Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!



 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.