Oslo Tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB

En mann i slutten av 20-årene er tiltalt for å ha forsøkt å smugle flere tusen ecstasytabletter. Mannen må mandag og tirsdag møte i Oslo tingrett.

Ifølge tiltalen ble mannen stoppet i tollen på Gardermoen både 7. januar og 1. februar i år. Begge gangene hadde han med seg flere tusen ecstasytabletter.

Ifølge rusinfo er vanlig gatepris for slike tabletter gjerne 100-150 kroner per. stk., så det er snakk om betydelige beløp i markedsverdi.

NTB melder om saken.

Ved det første smuglingsforsøket fløy han fra Belgia med 4.520 tabletter. Ved det andre smuglingsforsøket fra Nederland innførte han 2.507 tabletter, ifølge tiltalen.

Mannen er også tiltalt for å ha oppbevart kokain og for å ha innført snaut 100 gram hasj i en postforsendelse fra Spania.

I tillegg er han tiltalt for å ha kastet en kniv i retning hodet til sin far i mai i år. Kniven traff imidlertid et bilde på veggen bak faren ettersom han bøyde seg eller gikk til siden og dermed ikke ble truffet.

Det er ikke gitt nærmere opplysninger om tiltaltes bakgrunn, og om han tilhører et spesielt kriminelt miljø.

Rettssaken mot mannen går i Oslo tingrett mandag og tirsdag.

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.