Innenriks

Rettssaken mot 23-åringen som drepte og skar hodet av 42 år gamle Frode Sanni i Maxbo på Notodden 3 desember ifjor, kom opp for retten tirsdag.

Det er mange spørsmål rundt den grufulle handlingen som står ubesvart.

– Lørdag 3. desember 2016 cirka klokken 14.50 i forretningen Maxbo på Tuven stakk han Sanni gjentatte ganger med kniv i hals- og nakkeregionen og skilte deretter Sannis hode fra kroppen ved å skjære med kniv og hogge med en øks, heter det i tiltalebeslutningen.

Hvorfor skulle noen velge å begå en så bestialsk handling? Hvorfor forsøkte gjerningsmannen å få Sanni til å se IS-halshugginger, og hvorfor reagerte han med raseri da Sanni nektet, for så å utsette Sanni for den samme behandlingen som IS utsetter sine ofre for? Disse spørsmålene er opplagte, men mediene har så langt ikke gitt noen svar.

Den 23 år gamle mannen som stakk ned og drepte Frode Sanni (42) på Maxbo i Notodden i fjor vinter, erkjente straffskyld da rettssaken mot ham startet tirsdag.
Tiltalte erkjente skyld på alle punktene i tiltalen, som også omfatter narkotikabesittelse og steroidbruk, som er til behandling i Aust-Telemark tingrett på Notodden, ifølge V arden.

Drapshandlingen 3. desember i fjor ble utløst av en krangel om en video der IS-folk halshogger fanger. To uker tidligere hadde 23 år gamle Maxbo-ansatte vist den til Sanni, som var fast kunde i butikken. Sanni reagerte kraftig på videoen. Da temaet kom opp igjen 3. desember, førte det til en ny uoverensstemmelse mellom de to.

Den nå tiltalte mannen har forklart til politiet at han ble sint på den nesten 20 år eldre kunden, og bestemte seg for å drepe ham.

Aktoratet har varslet en straffepåstand på 18 års forvaring.

Retten har satt av tre dager til saken. (NTB)

23-åringen står også tiltalt for oppbevaring av LSD og narkotiske tabletter – samt bruk av anabole steroider. Sistnevnte hadde han skaffet seg via en internettbestilling. TA