USAs president Joe Biden mener at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman bør beskyttes mot søksmål etter drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

Biden-administrasjonen uttaler at kronprinsens offisielle rolle bør være grunnlag for immunitet i søksmålet fra Khashoggis forlovede og andre, skriver NTB.

Dermed støtter Washington Saudi-Arabias syn i saken.

Det er andre toner enn i 2018.

– De skal få betale prisen, sa Biden i 2018 med henvisning til Saudi-Arabias drap på Khashoggi.

Biden offentliggjorde i fjor en etterretningsrapport som konkluderer med at bin Salman i 2018 godkjente ordren om at journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi skulle drepes.

Khashoggi, som jobbet for Washington Post, ble lokket inn på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul der en dødsskvadron ventet. Etter drapet ble han partert, og levningene er aldri funnet.

Khashoggis forlovede Hatice Cengiz saksøkte kronprinsen i 2020 og vil at saken mot ham skal føres for en amerikansk domstol.

Utenriksdepartementet i Washington beskriver anmodningen som «utelukkende en juridisk avgjørelse», og uttaler at det fortsatt stiller seg bak en «klar fordømmelse av det grusomme drapet på Jamal Khashoggi».

Bidens ønske er ventet å bli møtt med kritikk fra både menneskerettighetsorganisasjoner og mange kongressrepresentanter i USA.


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.