Straffutmålingen ble kunngjort onsdag etter at Darrell Brooks ble kjent skyldig 26. oktober. 

Brooks kjørte ned og drepte seks mennesker i en juleparade i byen Waukesha i delstaten Wisconsin i fjor.

Han ble dømt til livstid i fengsel uten mulighet til prøveløslatelse.

– Oppriktig talt, du fortjener det, sa dommer Jennifer Dorow til mannen.

– Det er så mange skjerpende faktorer her at det rett og slett er vanskelig bare å få med seg alt, sa dommeren, som sa at Brooks hadde kjørt på til sammen 68 mennesker med bilen sin.

Se dommeren bryte ut i gråt under domsavsigelsen mot Darrell Brooks:
Selv sa Brooks i en usammenhengende tale at han var i mental ubalanse og at han var lei seg og ikke forstår hvorfor han kjørte inn i folkemengden.

40-åringens mor tok ham også i forsvar og sa Brooks hadde hatt psykiske problemer, og at det ville være mer hensiktsmessig å legge ham inn på en institusjon.

– Du kan ha noen psykiske problemer, enten det måtte være bipolare traumer fra barndommen, eller andre lignende ting. Men når det kommer til stykket, er det ingenting av det som førte til det du gjorde 21. november 2021, sa dommeren.

40-åringen kjørte sin røde SUV inn i en juleparade som besto av korpsmusikanter, dansere og barn, uten å senke farten eller prøve å unngå folkemengden.

– Han kokte over av raseri og sinne. Han valgte å kjøre ned alle i sin vei, sa Dorow.

Brooks er straffedømt fra før, og få dager før saken startet, sa han opp sine offentlig oppnevnte forsvarere og valgte å representere seg selv.


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.