De 11 anklagene mot politimannen Garett Rolfe, hvorav ett for overlagt drap som kan medføre dødsstraff, er helt ute av proporsjoner, sier politifolk og rettseksperter.

De peker på at det et hav av avstand mellom Derek Chauvins kne i nakken på Floyd George og det politimennene som forsøkte å arresterte Rayshard Brooks opplevde.

Garett Rolfe gjorde bare det en politimann skal gjøre i en farlig situasjon: Forsvare seg. Det er hans rett.

Det var øverste påtaleansvarlige i Atlanta, Paul Howard, som offentliggjorde tiltalen og han ga en underlig beskrivelse av Brooks og hendelsesforløpet. Howard sa at Brooks var jovial og hyggelig. Men det er han bare til politiet forsøker å sette håndjern på ham. Da eksploderer han. Det oppstår et basketak hvor Brooks lykkes å ta et stungun, en såkalt taser, fra en av politimennene. Han løper unna, men snur seg samtidig og sikter etter Rolfe. Skuddet går forbi hodet på politimannen.

Det er ikke slik at fordi han ikke traff, så hadde ikke Brooks rett til å skyte. Hvis Brooks hadde truffet der han siktet – i hodet – ville Rolfe vært satt ut av spill og Brooks kunne drept ham.

Politi skal ikke være sitting ducks.

Det er bare noen uker siden statsadvokat Howard selv sa at en taser er et dødelig våpen. Nå hadde han glemt det.

Det sies at Howard er satt under et stort politisk press for å kunngjøre tiltalen før en undersøkelse har kommet ordentlig i gang.

Howard har flere saker hengende over seg av økonomisk og personalmessig natur.

Han ble Georgias første DA, lokal riksadvokat, men da han skulle gjenvelges fikk han problemer. Det var mange saker som heftet ved ham:

Three past or present female employees have sued Howard, alleging harassment or discrimination. The GBI is investigating his use of a nonprofit to funnel at least $140,000 in city of Atlanta funds to supplement his salary. The state ethics commission accuses him of 12 violations.

Påtalemyndigheten såvel som sheriffen er politisk valgt, og dermed avhenger kvaliteten på arbeidet av kvaliteten på menneskene som velges.

 

 

Fulton D.A. Paul Howard seeks seventh term amid controversy

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.