Stillbilde fra twittervideo av pågripelsen.

En mann som sov i en feilparkert bil utenfor en restaurant i Atlanta i delstaten Georgia, ble skutt og drept av politiet da han skal ha motsatt seg arrest.

Politiet i byen har bedt Georgia Bureau of Investigation (GBI), delstatens kriminalpolitisentral, om å etterforske saken.

Hendelsen som endte med at 27 år gamle Rayshard Brooks ble skutt, fant sted utenfor en Wendy’s-restaurant fredag kveld. Han lå og sov i en bil som sto hensatt i restaurantens oppkjørsel og som sto i veien for kundene.


Etter at en test viste at Brooks var beruset, forsøkte politifolkene på stedet å pågripe han, men han satte seg til motverge. En av dem brukte da et elektrosjokkvåpen på ham uten at det skal ha stanset mannen. 27-åringen skal deretter ha fått tak i elektrosjokkpistolen.

Også en annen politimann skal ha forsøkt å stanse ham med et elektrosjokk før Brooks ble skutt i det som omtales som en slåsskamp om elektrosjokkpistolen. Han døde på sykehus.

Hendelsen kommer mens spenningsnivået er svært høyt i mange amerikanske byer etter store protester mot politivold og rasisme knyttet til George Floyd-saken.

Lørdag samlet rundt 150 demonstranter seg utenfor restauranten der Brooks ble skutt.

– Folk er opprørt. De vil vite hvorfor deres kjære bror Rayshard Brooks ble skutt og drept når han sov i passasjersetet og ikke gjorde noe som helst, sier Gerald Griggs i borgerrettighetsorganisasjonen NAACP.

Han mener politiet kunne ha fått 27-åringen under kontroll med ikke-dødelige virkemidler.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.