Demokrat brukte tragedien i Waukesha som anledning til å latterliggjøre frifinnelsen av Kyle Rittenhouse. Sterke reaksjoner på de usmakelige Twitter-meldingene har nå ført til at hun trekker seg fra sin stilling.

Mary Lemanski resigned from her position as social media director of the Democratic Party of DuPage County, Illinois, on Monday morning, Anne Sommerkamp, the organization’s executive director, told Fox News in an email.

Lemanski utnyttet tragedien i Waukesha, hvor fem personer mistet livet, tilsynelatende i et forsøk på å latterliggjøre frifinnelsen av Kyle Ritterhouse på bakgrunn av selvforsvar.

Les også: Journalister nekter å erkjenne at Rittenhouse handlet i selvforsvar

Hun skrev flere sarkastiske meldinger på Twitter. Disse meldingene er nå slettet, men skjermbildene florerer.

Hun skrev blant annet:

«It was probably just self-defense,»  #Wisconsin #KyleRittenhouse.

«Living in Wisconsin, he probably felt threatened. I’m sure he didn’t want to hurt anyone. He came to help people.»

Lemanski virker også å antyde at ofrene i Wakuesha – inkludert barna – fikk som fortjent, som en slags straff for frifinnelsen av Rittenhouse.

«The blood of Kyle Rittenhouse’s victims is on the hands of Wisconsin citizens, even the children.»

«You reap what you sow, Wisconsin.»

Lemanski er etter eget utsagn i 2019 en alenemor med to barn, som hadde absvaret for sosiale medier for DuPage Democrats. Hun har også hevdet at hun studerer skuespill hos humorgruppen Second City.

Søndagens tragedie, hvor Darrell E. Brooks pløyde en SUV inn i juleparaden i byen søndag, drepte fem og såret 40. Minst 12 av de sårede var barn.

Illinois Dem who used Rittenhouse case to mock Waukesha tragedy has resigned: ‘Self-defense’

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.