Dag-Inge Ulstein (KrF).  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Under helgens landsstyremøte ble det klart at KrF vil si nei til oljefeltet Wisting. Det var partiets ungdomsorganisasjon som fikk presset gjennom forslaget.

På landsmøtet i KrF var utbygging av oljefeltet Wisting et tema. Dette oljefeltet regnes som viktig med tanke på å opprettholde landet oljeinntekter i fremtiden, og dermed sikre den norske velferdsstaten.

Men i KrF er man mer opptatt av å redde jorda fra en påstått klimakrise, slik man også er det i partier som SV, MDG og Venstre, for å nevne noen.

Det handler nemlig om «klimamålene»:

–Vi ligger langt bak for å nå klimamålene og en åpning av et nytt rent oljefelt som Wisting, er det rett og slett ikke plass til. Dette må legges bort for evig og alltid, sier nestleder i KrF Dag Inge Ulstein i en pressemelding.

Det var på initiativ fra de unge i partiet at KrF bøyde av for denne klimaretorikken.

Nestleder i KrFU Edvard Kunzendorf er glad for at KrFU får full støtte av KrF, ifølge NTB.

– Vi hadde stor tro på at vi skulle få gjennom resolusjonen om Wisting, men er glad for at et enstemmig landsstyre nå peker ut en klar og grønn vei for KrF fremover, sier Kunzendorf.

De voksne i partiet var muligens enten på toalettet , eller tok seg en middagslur, da dette ble vedtatt.

KrF la ikke frem noen konkret og troverdig plan for hvordan man skal skape alternative inntekter til de milliardinntektene staten vil gå glipp av.

Det ble heller ikke sagt noe om hvilke deler av den norske velferden KrF eventuelt er villig til å fjerne, dersom slike alternative inntekter ikke kan skapes.

Trygder, pensjoner, helsevesen, skolevesen, eldreomsorg og bistand er store budsjettposter det kan bli nødvendig å skjære inn til beinet om den poltikken KrF her går inn for, skal gjennomføres.

Mange vil notere seg at slike kutt harmonerer svært dårlig med KrFs nåværende program. Partiet vil tvert imot ha mest mulig penger til så å si alle former for velferd, men presterer altså samtidig å stemme for å fjerne de inntektene som gjør den velferden mulig.

Noen vil kalle det å leve i et alternativt univers, der alle spor av rasjonell tankegang er borte.

I de seneste meningsmålingene har KrF stort sett, med et par unntak, ligget under sperregrensen. Spørsmålet er om en politikk for dramatisk rasering av velferdssamfunnet er det som skal til for å få den opp igjen fra den sumpa de for tiden befinner seg i.

Les også: 

Det grønne skiftet er dødt

Bestill den nye boken fra Document forlag:

To viktige bøker av Kent Andersen:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.