Det kan bli kamp om vervet som nestleder i KrF etter at valgkomiteen mandag pekte ut tidligere KrFU-leder Ida Lindtveit Røse (30) som kandidat.

Røse er pekt ut av valgkomiteens som ny nestleder i partiet sammen med sittende nestleder Dag-Inge Ulstein, melder NTB-Peter Tálos.

– Jeg er glad og takknemlig for tilliten valgkomiteen har vist meg. Det vil være en stor, men også fantastisk oppgave å få være med å lede partiet vårt fremover, sier Røse i en uttalelse fra Kristelig Folkeparti mandag formiddag.

Røse var leder i Kristelig Folkepartis Ungdom fra 2015 til 2017. I 2020 var hun barne- og familieminister da Kjell Ingolf Ropstad var i pappapermisjon. Hun ble da historiens yngste statsråd i Norge.

KrF arrangerer sitt landsmøte 22-23. april. Olaug Bollestad ønsker gjenvalg som leder. Røse ønsker å bli ny nestleder, men hun vil kanskje møte motstand.

Flere fylkeslag ønsker nemlig Jorunn Lossius (43) fra Agder som ny nestleder. Allikevel gikk valgkomiteen enstemmig inn for Røse, ifølge Vårt Land.

Lossius sier at hun allikevel vurderer å stille som kandidat.

– Jeg er som kjent motivert for nestledervervet og vil naturligvis gjøre mine vurderinger inn mot landsmøtet, men har ikke hastverk med å ta stilling til dette, sier Lossius, som også har støtte fra fylkeslaget.

– Prosessen viste jo at Jorunn har stor støtte i partiorganisasjonen. Dessuten reagerer vi på at valgkomiteen ikke har funnet plass til noen fra Agder i KrFs sentralstyre, sier Rune André Sørtveit Frustøl, første nestleder i Agder KrF.

KrF har i en rekke meningsmålinger i de siste månedene havnet under sperregrensen.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.