Fikk hjelp av britisk spion: Russlands president Vladimir Putin. Foto: Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

En britisk sikkerhetsvakt som jobbet ved Storbritannias ambassade i Berlin, innrømmer at han har levert hemmeligstemplet materiale til Russland.

Informasjonen ble gitt til en russisk militærattaché og besto blant annet av opplysninger om hvem som jobbet på ambassaden, hva de gjorde, hvor de bodde og hvilke telefonnumre de hadde, melder NTB.

Opplysningene anslås å ha vært nyttige for Russland.

Ifølge Sky News pågikk spionasjen i ti måneder.

Mannen, som opprinnelig er fra Glasgow, hadde jobbet ved ambassaden i Berlin i rundt åtte år da han ble pågrepet i nærheten av sitt hjem i Potsdam utenfor Berlin 10. august i fjor.

Han skal ha sagt at han hatet Storbritannia og Tyskland, i tillegg til at han var sint på bruken av regnbueflagget. Dette har altså ført ham over til å sympatisere med Putins regime, og til og med løpe dets ærend.

58-åringen ble etter pågripelsen utlevert til Storbritannia, og fredag forrige uke erkjente han seg skyldig i åtte av ni tiltalepunkter i domstolen Old Bailey i London.

Fredag ble forbudet om å rapportere om saken opphevet, ettersom påtalemyndigheter har besluttet at de ikke vil forsøke å få ham dømt for det siste tiltalepunktet.

Ifølge tiltalen har han samlet hemmeligstemplet materiale fra 31. oktober 2020 og fram til 10. august i fjor.

Fem dager før pågripelsen ble han fanget opp på ambassadens hemmelige overvåkingskamera mens han filmet deler av ambassadens overvåkingssystem. Han sier også til seg selv: «Dette holder. Jeg skal få tak i resten i morgen».

 

Bestill den nye boken fra Document forlag:


Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.