En tidligere sikkerhetsvakt ved den britiske ambassaden i Berlin er dømt til 13 år og to måneders fengsel for spionasje for Russland.

58-åringen David Smith innrømmet i november i fjor at han hadde levert hemmelig materiell til Russland over en periode på ti måneder. Årsaken var at han støttet Putins krig i Ukraina, skriver The Times.

The case will raise concerns about security vetting and the extent of the leaks after the former RAF serviceman was able to spy for at least three years despite publicly backing Putin.

Ifølge dommeren hadde Smith klare anti-britiske trekk, og han fikk betaling av russerne for sitt forræderi.

Han ble pågrepet i nærheten av sitt hjem i Potsdam utenfor Berlin 10. august i 2021.

Informasjonen ble gitt til en russisk militærattaché og besto av opplysninger om hvem som jobbet på ambassaden, hva de gjorde, hvor de bodde og hvilke telefonnumre de hadde. (NTB)

Smiths russiske sosiale medier-kontoer viste at han har støttet de russiskvennlige separatistene i Ukraina siden minst 2014, og han er til og med avbildet i uniformer med separatistenes insignia.

Kort tid etter at separatistene erobret byen Donetsk i 2014, la Smith ut et fotografi av byflagget med et slagord om at byen var russisk. Områdene under separatistenes kontroll ble kalt Novorossiya av støttespillerne.

Han la også ut et bilde med ordene: «Save Donbass People From Ukrainian Nazi Army».

Smith erkjente seg skyldig.

Les også:

Britene brukte militæret til å spionere på kritikere av covid-nedstengningene

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.