Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Ap går tilbake hele 5,7 prosentpoeng og får 16,9 prosents oppslutning i en måling utført for FriFagbevegelse, Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og Dagsavisen i november.

Den seneste målingen utført for FriFagbevegelse, Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og Dagsavisen i november, gir Arbeiderpartiet historisk svake 16,9 prosents oppslutning.

Det er en tilbakegang på hele 5,7 prosentpoeng, noe som en svært hard dom fra velgerne over den jobben som gjøres fra statsminister Støre og hans mannskap i regjering.

Ap har aldri gjort det dårligere i en Opinion-måling enn i denne novembermålingen, melder NTB.

– Det gjør vondt å se en slik måling for alle oss som er engasjert i Ap, sier partisekretær Kjersti Stenseng til FriFagbevegelse.

For Høyre er målingen den beste siden februar 2013. Partiet får en oppslutning på sterke 32,3 prosent, en framgang på 2,1 prosentpoeng fra oktober. Erna Solbergs parti er nå nesten dobbelt så stort som regjeringspartiet Ap.

Mange spør seg hva Høyre har gjort for å fortjene en slik fremgang, annet enn å ikke være Ap.

Frp ligger stabilt, og får 13,8 prosent på målingen. Det er omtrent som forrige måned, og partiet ligger nå bare 3 prosentpoeng under Ap.

Dersom målingen hadde vært valgresultatet, ville Høyre og Frp hatt flertall sammen med 85 mandater.

Av de andre partiene er det Rødt som endrer seg mest med en økning på 2 prosentpoeng til 7,5 prosent. Dette til tross for turbulensen innad i Rødt et par steder i landet, blant annet i Oslo.

SV får en oppslutning på 8,7 prosent (+0,5 prosentpoeng), Sp 5,3 (-0,3), KrF 4,5 (+1,1), MDG 3,4 (+0,6) og Venstre 3,1 prosent (-0,3). Andre får 4,4 prosent.

KrF har altså kommet seg over sperregrensen, mens MDG og Venstre havner i den trøstesløse «sumpa» under denne grensen.

Målingen er basert på 967 telefonintervjuer i perioden 1.–7. november. 68 prosent har avgitt svar om partireferanse, og feilmarginene varierer mellom 1 og 3 prosentpoeng.

En dårlig Ap-måling for kort tid siden er blitt til en enda verre måling i dag: 

Rent flertall til Høyre og FrP i ny måling, Ap nede på 18,2 prosent

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.