FrP ber regjeringen legge press på Kina og India på klimatoppmøtet i Egypt.

Fremvoksende økonomier som Kina og India bør trappe opp klimakuttene, mener FrP.

Nå ber partiet regjeringen legge press på de to landene på klimatoppmøtet i Egypt.

– Årets klimatoppmøte blir feilaktig fremstilt som et Vesten mot resten-scenario, der land som Norge i for stor grad er opptatt av å binde seg til nye og ensidige utslippsforpliktelser, sier klimapolitisk talsperson Marius Arion Nilsen i Fremskrittspartiet til NTB.

Han mener det er nytteløst at land som Norge kutter i utslipp hvis ikke de største klimasynderne gjør det samme.

– Det henger ikke på greip at de mest folkerike landene, som Kina og India, nok en gang slipper unna dersom man er opptatt av reelle utslippsreduksjoner, sier Nilsen.

Den norske regjeringen besluttet nylig å skjerpe utslippskuttene, slik at målet nå er et kutt på minst 55 prosent innen 2030 sammenlignet med nivået i 1990.

Men slike kutt får lite å si dersom Kina og India øker sine klimagassutslipp, påpeker Nilsen.

– Norges fokus bør heller være hvordan vi i samarbeid med andre land kan legge større press på de asiatiske kullverstingene, som med Parisavtalen i ryggen kan fortsette utslippsfesten som før. FrP forventer at regjeringen koordinerer en felles innsats med andre europeiske land og leverer på dette under klimatoppmøtet, sier han.

Fra norsk side stiller blant annet statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) på klimatoppmøtet COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypt.

 

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.