Det er dannet et globalt forum av tidligere muslimer, muslimske reformatorer, aktivister og forfattere som arbeider for å bekjempe islamsk ekstremisme og islamisme i Vesten. 

Champions for Liberty Against the Reality of Islamist Tyranny (CLARITy Coalition) har nylig avsluttet sin første konferanse i Salzburg, Østerrike.

Den tre dager lange konferansen hadde som tema hvordan Vesten kan «slå tilbake mot ekstrem islamsk ideologi som søker å heve foreldede religiøse oppfatninger av mennesker og samfunn over universelle menneskerettigheter og sekulært styresett».

De arbeider for å fremme demokratiske verdier basert på fornuft, kritisk debatt og grunnleggende friheter som de er skissert i FNs verdenserklæring om menneskerettigheter fra 1948.

– Nødvendig med global koalisjon mot islamisme

Den amerikanske historikeren og president for Middle East Forum, Daniel Pipes, sier ifølge Arab News at det er nødvendig med en global koalisjon for å imøtegå spredningen av ekstremisme:

– Islamistene er imponerende velorganisert. Tiden er inne for antiislamister å lære av dem. Salzburg-møtet ga oss en flott start.

Ifølge CLARITys nettside står koalisjonen «for fred, demokrati, frihet og sekulært styresett». De er «dypt bekymret over den fortsatte trusselen mot disse verdiene som islamister rundt omkring i verden utgjør».

Wasiq Wasiq, en britisk basert akademiker og administrator for Muslims Against Antisemitism, sier at islamismen ikke lenger kan ignoreres:

– Spørsmålet om islamisme i vestlige samfunn kan ikke ignoreres av akademikere, aktivister, beslutningstagere og regjeringer. Det er oppmuntrende at CLARITy fører an i kampen mot en ideologi som søker å omforme Vesten til et sharia-kompatibelt samfunn. Jeg er stolt over å ta del i dette arbeidet.

Økende innflytelse i Nord-Amerika og Vest-Europa

Deltagerne advarte om at islamistenes innflytelse øker i Nord-Amerika og Vest-Europa gjennom infiltrasjon av lokale og sentrale myndigheter, og de retter seg mot ulike etnisiteter og trosretninger, herunder moderate muslimer som ønsker å integrere seg i vestlige samfunn og leve i fred og velstand.

Eran Shayshon, administrerende direktør ved Reut Institute, påpekte likhetene mellom antisemittisme og muslimhat i Vesten:

– Begge samfunn føler at andre rammer inn deres fortelling. Islamistene vil utgi seg for å representere moderate muslimer. 

Tverrreligiøse aktiviteter og jødisk-muslimsk samarbeid er ikke nytt. Allikevel kan det nu med Abraham-avtalene i bakgrunnen, være mulighet for å bygge sterke broer mot hatet.

Nedenfor ber Dr. Zuhdi Jasser fra CLARITy oss gjøre matematikkleksene. Du finner ham 28 minutter ute i sendingen:

– Fem til ti prosent av almindelige, fredelige muslimer støtter radikale islamister. Millioner av muslimer migrerer til Europa, globalt finnes halvannen milliard muslimer. Det betyr at hundrevis av millioner potensielt kan radikaliseres og forene seg mot Vesten. 

Fra 28 minutter:

Forumet ble avsluttet 30. oktober. De ser for seg en global bevegelse for å «bekjempe islamistisk ideologi og forsøkene på å manipulere muslimer i Vesten ved å spy ut hat og frykt i de muslimske samfunnene».
Les også:

Østerrike, Danmark, Belgia og Frankrike til kamp mot politisk islam

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!


Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.