Huntonit AS i Vennesla permitterer over 100 av bedriftens 190 ansatte på grunn av høye kraftpriser og dyre råvarer. Bedriften produserer ferdigmalte takplater, veggplater og panelbord som selges over hele Europa, og er Venneslas største private arbeidsplass.

– Vi opplever en svikt i markedet med redusert byggevekst som følge av dyre råvarer, og et urolig verdensbilde med inflasjon. I tillegg kommer de høye energiprisene på toppen av det hele, sier administrerende direktør ved Huntonit, Knut Nilsen, til Fædrelandsvennen.

Ledelsen opplyser til avisen at permitteringene vil tre i kraft fra uke 47 (21. november), og at de foreløpig gjelder ut kalenderåret. Administrerende direktør Knut Nilsen opplyser også at bedriften legger ned produksjonen i desember måned, blant annet fordi de har stor lagerbeholdning.

Flere hundre permitteres i sørlandsbedrift (Fædrelandsvennen)

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.