Foto: Glashütte Freital / Facebook.

Den kraftige økningen i prisen på naturgass og elektrisitet resulterer etter hvert i produksjonsstans i tysk industri. I Freital i delstaten Sachsen har et tradisjonsrikt glassverk nå besluttet å redusere produksjonen med hele 75 prosent, melder den tyske næringslivsavisen Handelsblatt.

«Vi har bestemt oss for å stenge en av produksjonslinjene ved anlegget vårt i Freital helt ned. Det gjelder på ubestemt tid», sier Stefan Jugel, administrerende direktør ved Glashütte Freital, til Handelsblatt.

Jugel opplyser at produksjonskuttet også berører den andre av to produksjonslinjer ved bedriften, som har holdt det gående siden grunnleggelsen i 1802.

Det er meningsløst å produsere når energikostnadene overstiger omsetningen, fastslår direktøren, som ikke vet når bedriften igjen kan produsere for fullt.

«Det å starte opp igjen er forbundet med store anstrengelser og høye kostnader, siden vi må nå en produksjonstemperatur på 1400 grader Celsius. Det vil bare lønne seg når situasjonen på energimarkedene har endret seg fundamentalt», sier han.

Da den ene produksjonslinjen ble stengt onsdag, ble store mengder flytende glass tømt i vanntanker. Den resulterende dampsøylen kunne sees på lang avstand, opplyser TAG24.

 

Kjøp Kents bok her!

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.