Det har lenge vært kjent at den iranske stiftelsen 15 Khordad har utlovet en millionbelønning til den som dreper Salman Rushdie. Nå har USA innført sanksjoner mot stiftelsen etter at Rushdie nesten ble drept på amerikansk jord.

Stiftelsens eiendommer i USA blir frosset heter det, men hvordan kan en stiftelse med et slikt rulleblad i det hele tatt få lov til å kjøpe noe i USA?

Organisasjonen har forpliktet seg til å gi millioner til alle som er villige til å utføre drapet, heter det i en uttalelse fra det amerikanske finansdepartementet fredag.

– Ledelsen i 15 Khordad har offentlig gått ut med en belønning og hevdet at hele summen vil bli gitt umiddelbart til den som dreper Rushdie, skriver de.

Sanksjonene innebærer at alle eiendeler til organisasjonen i USA fryses, og at medlemmer ikke lenger kan gjøre forretninger med amerikanske statsborgere. (NTB-DPA)

Vedtaket illustrerer amerikanske myndigheters slappe politikk overfor presteregimet. Det er ikke så lenge siden det ble avslørt planer om å drepe den saudi-arabiske ambassadøren til USA.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.