Italias statsminister Giorgia Meloni under en debatt i Senatet i Roma den 26. oktober 2022. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB.

Giorgia Melonis nye italienske regjering planlegger å oppheve bøtene på 100 euro for brudd på plikten til koronav­aksinering for alle over 50 år, som ble innført av Mario Draghis regjering.

Allerede ved tiltredelseserklæringen kunngjorde statsministeren at hun ikke hadde til hensikt å videreføre den forrige regjeringens koronapolitikk, og at hun ville ta større hensyn både til økonomien og menneskers frihet enn forgjengerne dersom koronasituasjonen igjen skulle forverre seg.

Helseminister Orazio Schillaci – professor i medisin og tidligere rektor ved Tor Vergata-universitetet i Roma – planlegger derfor nå å liberalisere regelverket på området, melder Corriere della Sera.

Bøtene som regjeringen Draghi innførte, gjaldt alle over 50 år som ikke hadde overholdt vaksineplikten innen 15. juni 2022, totalt ca. en million mennesker, ifølge Wired. En rekke varsler om bøtelegging er sendt ut, men i tråd med det italienske byråkratiets sedvanlige treghet er de aller færreste hittil blitt pålagt å betale boten. En rekke uvaksinerte personer over 50 år har også gått til sak mot staten på grunn av vaksinetvangen.

Signalene fra regjeringen tyder på at disse utestående bøtene aldri vil bli innkrevd, men snarere bli gjenstand for et amnesti.

Helseminister Schillaci har også til hensikt å utstede et dekret som opphever suspensjonen fra arbeidet av leger som ikke ville koronavaksineres, skriver Corriere della Sera.

Statsminister Meloni har tidligere kritisert kampanjer for vaksinering av unge helt ned til 12 års alder, som hun sier ikke hadde noe som helst vitenskapelig grunnlag. Det er viktig å gi offentligheten korrekt informasjon, uttalte hun ved tiltredelsen.

I en fersk meningsmåling sier 54 prosent av de spurte at de er fornøyd med jobben Giorgia Meloni gjør. I målingen får hennes parti Fratelli d’Italia (FdI) en rekordartet oppslutning på 29,8 prosent – klart over valgresultatet på 26 prosent.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.