Den amerikanske sentralbanken, The Federal Reserve, kommer med forventede, men lite lovende nyheter i dag. Inflasjonen i USA fortsetter å stige raskt, og lønningene forsøker å holde tritt med utviklingen.

Dette vil igjen presse rentenivået oppover, selv om enkelte økonomer mener at det å øke rentene i noe som snart må erkjennes som en resesjon, bare vil forsterke de økonomiske lidelsene for vanlige arbeidere.

Inflasjonen er på et nivå USA ikke har opplevd på flere tiår, skriver New York Times. Myndighetene forsøker å bremse inflasjonen ved å øke rentenivået, men dette ser ut til å ha liten effekt.

Mens sentralbankfolk prøver å forutsi når inflasjonen vil avta, ser de etter tegn på at arbeidsmarkedet er i ferd med å løsne og at den raske lønnsveksten avtar.

Med en slik vekst i lønningene vil det bli svært vanskelig å redusere tempoet i inflasjonen. Selskaper med ansatte i USA har ingen andre muligheter enn å videreføre de økte kostnadene til forbrukerne.

Det skal dog understrekes at inflasjonen i USA (5-6 prosent) er langt lavere enn det Europa opplever nå (10-11 prosent). Men inflasjonen er allikevel rundt tre ganger så høy som målet på 2 prosent.

De lukrative grønne jobbene som er lovet, glimrer med sitt fravær, mens USAs to største oljeselskaper, Exxon Mobil og Chevron, i dag melder om bunnsolide resultater for fjerde kvartal på rad.

Men selv oljeselskapene uttrykker en viss bekymring i en situasjon hvor store deler av verden trues av resesjon, som mange mener skyldes klimapolitikken, selv om politikerne liker å rette skylden mot Putin og invasjonen i Ukraina.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.