Russlands ambassade i Oslo benekter at de kjenner til mannen som er siktet for spionasje i Norge, og har ikke kommentarer til nye opplysninger om ham.

Ifølge gravejournalistnettverket Bellingcat tilhører den russiske identiteten norsk politi knytter til mannen, en oberst i den russiske etterretningstjenesten GRU. Mannen var i Norge som gjesteforeleser under den brasilianske identiteten José Assis Giammaria (37). (NTB)

NTB har bedt den russiske ambassaden om en kommentar etter at  at PST gikk ut med den russiske identiteten – Mikhail Valerijevitsj Mikusjin (44). Også informasjonen fra Belingcat er nevnt. Men ambassaden ønsker ikke å utvide sine kommentarer om saken.

– Ambassaden vet ikke hvem og hva dette dreier seg om. Generelt sett er spionmanien aktivt fremmet i Norge i det siste. Det nevnes i denne sammenheng russiske fiskefartøyer, russiske forskningsskip, droneflygninger, fotografering og lignende, skriver ambassaden.

– Det gjelder helt forskjellige saker, men alle har et felles emne: Alt det russiske – enten det er offentlige etater, private selskaper eller enkeltpersoner – er mistenksomt og lukter spionasje. Det at forskjellige saker kommer som på løpende bånd, er uten tvil ikke tilfeldig. Alt dette er politisk bestilt.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.