Moldovas president Maia Sandu. Foto: AP Photo/Andreea Alexandru

Moldova har besluttet å kutte betydelig i antall diplomater som Russland kan ha i landet. Dette skjer etter mediereportasjer om russisk spionasje i landet.

Moldova har besluttet at 45 russere tilknyttet ambassaden i landet, må forlate hovedstaden Chisinau. Kun 25 får bli.

Beslutningen er tatt etter at internasjonale medier har kommet med detaljerte reportasjer om russisk spionasje. De skriver at den russiske ambassaden i Chisinau spiller en sentral rolle i ulovlig avlytting i den tidligere Sovjet-republikken.

NTB-DPA melder om saken.

Tirsdag ble Russlands ambassadør, Oleg Vasnetsov, innkalt på teppet av Moldovas regjering, og gitt beskjed om de temmelig omfattende utvisningene.

Den russiske ambassadøren sier til russiske medier at spionasjeanklagene er et påskudd for å kutte i Russlands diplomatiske tilstedeværelse.

Moldova er et lite land med 2,6 millioner innbyggere, beliggende inneklemt mellom Romania og Ukraina. Den tidligere sovjetrepublikken fikk sin selvstendighet i 1991, etter Sovjetunionens fall.

Det har vært hevdet at Russland lenge har arbeidet for å destabilisere det lille landet, og legge det innunder russisk innflytelsessfære. Se sak under.

Les også: 

Destabilisering av Moldova

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.