Her ankommer mange av innvandrerne: passkontrollen på Oslo lufthavn. Foto: Gorm Kallestad / NTB

I 2021 var innvandringen til Norge like høy som før pandemien. Det kom 38.600 innvandrere til Norge fra land utenfor Norden, 12.600 flere enn året før.

Innvandringen til Norge falt kraftig under pandemien, spesielt grunnet de reiserestriksjoner som da ble innført. Disse restriksjonene satte da en effektiv stopper for nesten all innvandring. Det fremgår av tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Men nå har den tatt seg opp til tidligere nivåer, melder NTB.

Ikke minst øker familieinnvandringen. Den steg markant i 2021 sammenlignet med året før – fra 8.800 til 11.500 personer. Men tallene ligger foreløpig under toppårene rundt 2015, da det kom over 16.000 familieinnvandrere årlig.

To tredeler av familieinnvandringen i 2021 kom fra land utenfor EØS-området. De største enkeltlandene var Polen, fulgt av Eritrea og India.

Blant de nesten 11.500 personene som kom hit til landet av familiære årsaker i 2021, kom 8.700 på grunn av familiegjenforening, mens 2.700 kom til Norge på grunn av familieetablering.

Litt over halvparten av disse igjen, 1.500 personer, kom til en innvandrer. Nesten alle som kom for å etablere seg med en innvandrer i Norge, kom til noen med samme landbakgrunn som dem selv.

I 2021 var samlet innvandring til Norge tilbake på samme nivå som før pandemien. Til sammen kom det 38.600 innvandrere til Norge fra land utenfor Norden. Det var 12.600 flere enn året før.

 

Viktige bøker! Bestill fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.