Utlendingsdirektoratet planlegger at det vil komme 40.000 flyktninger fra Ukraina i 2023. Dette er 10.000 flere enn UDI tidligere har forventet.

Den nye prognosen ble lagt ut på UDIs nettsider tirsdag 8. november.

I det UDI beskriver som mellomscenario antas det at antall flyktninger fra Ukraina vil ende på mellom 40-60.000, med et planleggingstall på 40.000.

I 2023 er forventet mellomscenario mellom 30-50.000. Planleggingstallet er også i 2023 40.000, og har dermed økt med 10.000 siden 11. oktober, under en måned siden.

Dette er en økning på 33 prosent på under en måned.

I slutten av oktober skrev Aftenposten at kun én av fire ukrainere vil reise hjem – selv om krigen tar slutt.

Generelt har mange nordmenn stor sympati med de ukrainske flyktningene. Men i en periode hvor Norge opplever en økonomisk krise, samtidig som migranter fra ikke-vestlige land fortsatt ankommer i stort antall, så vil de økonomiske belastningene for Norge bli betydelige.

For selv om man antar at flyktninger fra Ukraina vil integrere seg raskere enn ikke-vestlige migranter, så må alle ha språkopplæring, og barna må ha skolegang. Hvis tallene fra UDI stemmer, vil innen utgangen av 2023 oppleve at 60.000 mennesker forblir i Norge selv om krigen skulle ta slutt.

Alle disse vil ha behov for støtte og bidrag, i tillegg til alle asylsøkere og ankommer fra ikke-vestlige land. I tillegg kommer mange på grunnlag av famililieinnvandring, som har opplevd en markant økning etter pandemien.

Blant de nesten 11.500 personene som kom hit til landet av familiære årsaker i 2021, kom 8.700 på grunn av familiegjenforening mens 2.700 kom til Norge på grunn av familieetablering. (NTB)

Totalt ankom 38.600 innvandrere til Norge fra land utenfor Norden i 2021, før krigen i Ukraina brøt ut.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.