Forrige uke skrev  Brandon Weichert en kronikk i American Greatness, hvor han argumenterte for at Floridas populære guvernør Ron DeSantis burde stille til valg for å bli USAs neste president. Men Dan Gelernter uttrykker sin uenighet.

I en kronikk publisert på det samme nettstedet skriver Gelernter at også han er en stor tilhenger av DeSantis. Allikevel mener han at 2024 bør overlates til Donald Trump.

Blant mange DeSantis-tilhengere skimter vi en understrøm av nervøs misnøye med Donald Trump.

Helt i bunnen av dette ser vi en feil mange fortsatt klamrer seg til: Hvis vi kunne finne noen som gjør det Trump gjør, men som er hyggeligere og mer profesjonelle når det gjelder det, så kanskje at noen ville ha det lettere i Washington.

Men dette er misforstått, mener Gelernter. Hatet mot Trump handler ikke om hans utallige tweeter, hårfarge eller sleivete kommentarer. Hatet er forårsaket av at Trump gjør det helt klart at en fredelig og velstående nasjon er bra for alle, unntatt profesjonelle politikere.

Hvis du erstatter Trump med noen som tar samme anti-establishment-grepet, vil denne få den samme «Orange Man Bad»-behandlingen, bare på en litt annen måte.

Deep State-eliten er ikke mest redde for å bli «krenket». De er mest redde for å miste makten. Trump er en åpenbar trussel, men det samme vil gjelde DeSantis. Derfor vil også DeSantis bli angrepet på alle fronter. Noe har vi allerede sett, som de hysteriske angrepene i forbindelse med det motstanderne feilaktig beskriver som «Don’t Say Gay»-loven.

På en eller annen måte vil de få ham til å være Adolf Hitlers gjenfødt. Og så, fire år fra nå, vil media få deg til å si «OK, vi trenger en ny DeSantis – noen som har de samme politiske synspunktene, men som bare er litt mindre kontroversiell.»

For himmelens skyld, stopp! Slutt å spille spillet deres. Slutt letingen etter en kandidat som både Amerika og Washington liker, for det er ikke bare uønsket – det er umulig.

Derfor er det kun venstresiden som vil tjene på et skifte av kandidat, mener Gelernter. Det er ikke taktisk manøvrering, men en tilbaketrekning.

DeSantis bør derfor vente til 2028, for akkurat nå er det Florida som trenger ham. Og USA er tross alt en føderal stat.

I kampen for amerikansk frihet er delstatene den eneste reelle motvekten mot føderal overmakt. Hvis vi fjerner DeSantis, den eneste sittende guvernøren som er en genuin forkjemper for frihet, vil vi ha drept to fluer i en smekk – for venstresiden.

Den politiske klassen frykter nok til en viss grad Donald Trump og hans retorikk. Mest av alt frykter de tap av kontroll. Men velgerne støtter ham, og regner Trump som en av sine egne, til tross for alle angrepene venstresiden kommer med.

Det er en massiv duell som pågår, mellom folket og myndighetene. Og kampviljen er der.

Dette er det amerikanske folket versus politikk. Dette må vi ikke overse. Og ikke prøv å overvinne de profesjonelle politiske manipulatorene. Du vet allerede hvem de frykter mest: Trump skremmer vettet av dem. Tanken på at Trump skal bli president igjen skremmer dem voldsomt. Det alene burde fortelle deg hvem vår beste kandidat er.

Den eneste sjansen «enhetspartiet» har, er å splitte velgerbasen. Motstanderne kan forflytte Trump-støtten til seriøse personer som DeSantis eller useriøse som Kanye West, avslutter  Gelernter.

Ikke fall for det. Trump er USAs mann for 2024.

Les også:

Aftenposten: Donald Trump var en fryktelig dårlig president

Kjøp billetter til Document-møtet i Ulsteinvik her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.