Tidligere FN-ambassadør Nikki Haley varslet tirsdag at hun stiller som Republikansk kandidat til 2024. Men det er usikkert hva som er hennes velgergrunnlag. Haley mistet Maga-folket da hun etter 6. januar fordømte Trump i harde ordelag. Det kalles faneflukt av grasrota og tilgis ikke.

Haley er for pen og pyntelig for det harde klimaet som hersker i Washington.

Den eneste som kan gjøre Trump rangen stridig, er Ron DeSantis, men det er tvilsomt om han stiller. Hvis han venter til 2028, kan han fremstå som Trumps arvtaker.

Trump kan komme til å velge Kari Lake som visepresidentkandidat. Det vil være en sterk kombinasjon. Begge er fightere, og det er dét amerikanerne vil ha.

Donald Trump har fortsatt et stort forsprang når det gjelder kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat, viser en meningsmåling.

Mens Trump er favoritt blant 43 prosent, sier 31 prosent at de ville stemt på Florida-guvernøren Ron DeSantis, ifølge Ipsos-målingen som er gjort på vegne av Reuters.

Kun 4 prosent gir sin støtte til USAs tidligere FN-ambassadør Nikki Haley, som tirsdag kunngjorde at hun utfordrer Trump som partiets kandidat.

DeSantis har foreløpig ikke kunngjort at han vil utfordre Trump, men det er blitt spekulert på om han kommer til å gjøre det. (NTB)

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.