Smertestillende medisin i apotekhyllene. Foto: Berit Roald / NTB

Palla Pharma, som er Norges eneste fabrikk for smertestillende, sender ut permitteringsvarsel til alle ansatte. En av årsakene er usikkerhet rundt strømstøtten.

Fabrikken venter at rundt halvparten av alle ansatte vil bli permittert, det utgjør rundt 30–40 personer, skriver NRK.

Palla Pharma ligger i Kragerø og er den eneste fabrikken i Norge som produserer smertestillende tabletter, melder NTB. Fabrikken er avhengig av å få råstoff levert fra utlandet for å produsere tablettene. Det gjør produksjonen sårbar.

Fabrikken sørger for  hardt tiltrengte industriarbeidsplasser i denne regionen.

– Over lengre tid har prisene på våre produkter vært lave. Spesielt for tabletter, har det ikke vært mulig å oppnå bærekraftige priser i markedet, skriver styreleder Morten Andresen og fabrikkdirektør Craig Sweenie i en pressemelding.

Det legges ikke skjul på at også denne bedriften er et offer for den strømpoltikken norske myndigheter har ført, som et ledd i det såkalte grønne skiftet.

Gjennom å tilrettelegge for massiv strømeksport har norske politikere medvirket til at hjemlige strømpriser har gått i været. Dette er søkt kompensert med diverse støtteordninger, men for Palla Pharma har ikke dette fremstått som overbevisende med tanke på videre drift i fabrikken:

– Det er også usikkerhet omkring omfanget av regjeringens varslede strømstøtte, sier ledelsen i bedriften.

Les også: 

Nok en fiasko: Vedum gir opp fastpris på strøm fra årsskiftet

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.