Ikke mer strømstøtte til bedriftene: Statsminister Jonas Gahr Støre og næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet. 

Bildelprodusenten Aludyne i Farsund sier opp 30 ansatte etter kraftig underskudd for andre år på rad. Strømprisene trekkes frem som en hovedårsak.

Næringslivet sliter med høye strømpriser,. For mange bedrifter fører situasjonen til oppsigelser, og av og til også nedleggelse.

Den amerikanskeide bedriften Aludyne i Farsund hadde et årsresultat før skatt på minus 144 millioner kroner og har tapt over 180 millioner kroner siden 2021, skriver Fædrelandsvennen.

NTB melder om saken.

Det er flere årsaker til dette, blant annet at verdien av fabrikken og maskinparken er skrevet ned med rundt 100 millioner kroner.

– Det påvirker resultat vesentlig. Men for driftsresultatet er det strømpriser i all hovedsak, men også noe inflasjon og noe marked. Vi hadde en reduksjon i salg. Markedet er veldig ustabilt, sier fabrikksjef Lill Hege Hals til avisa.

De negative resultatene har ført til at 30 ansatte har mistet jobben. Etter oppsigelsene i oktober og november er det 230 ansatte ved fabrikken.

Det kan være vanskelig for oppsagte å få nye industrijobber ute i distriktene. Det såkalte grønne skiftet har ikke medført den veksten og det «eventyret» det en stund ble snakket om. Se også sak under.

Næringsminister Vestre: Ingen ny strømstøtte til bedriftene

Saken blir ikke stort bedre av at regjeringen så sent som i går meldte at bedrifter som sliter med strømprisene, ikke har noen hjelp i sikte fra myndighetene.

Næringsminister Jan Christian Vestre sier ifølge NTB at regjeringen ikke vil komme med noen ny strømstøtte til bedriftene.

– Det blir ingen strømstøtteordning denne vinteren, sier Vestre til TV 2.

I forbindelse med at strømprisene økte kraftig i fjor, valgte regjeringen å gi bedrifter strømstøtte gjennom den såkalte energitilskuddsordningen.

Det blir det altså ikke noe av kommende vinter.

Les også:

Document faktasjekker næringsminister Vestres batterisatsning

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.