Skistjernen Martin Johnsrud Sundby er blant dem som har bidratt til å gjøre Isklar-merket kjent. Foto: Terje Pedersen / NTB

Flaskevannprodusenten Isklar på Hovland i Hardanger har sendt ut permitteringsvarsel til de ansatte. Grunnen: Skyhøye strømpriser.

Enda en bedrift må ta drastiske grep som følge av de høye strømprisene, og det er de ansatte det går utover.

Nå er turen kommer til den kjente flaskevannprodusenten Isklar. Det er åtte ansatte ved fabrikken, skriver NTB..

Permitteringsvarselet ble sendt ut torsdag og gjelder fra 1. oktober og seks måneder fram i tid, opplyser fabrikksjef Atle Aakre Karlsen til Hardanger Folkeblad. De ansatte permitteres 50 prosent.

– Vi vil betjene våre kunder som normalt. Isklar har en moderne maskinpark som produserer inntil ti flasker per sekund. Vi vil utnytte denne kapasiteten ved å produsere intensivt i perioder og stanse produksjonen i perioder for slik å redusere energiforbruket, sier Karlsen.

Fabrikken på Hovland henter vannet sitt fra Folgefonna, og vannet tappes et par hundre meter under den 6.000 år gamle breen.

Mange spør seg når myndighetene vil ta grep som monner for å hjelpe norsk næringsliv til å komme seg gjennom den politikerskaptestrømkrisen.

Les også:

Er det «solidaritet» at norske strøm­kunder betaler prisen for Tysklands idiotiske valg?

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.