Foto: Terje Pedersen/Scanpix

Hundrevis av ansatte ved Petter Stordalens norske Nordic Choice-hoteller permitteres. – Reiselivet rammes nå veldig sterkt, sier administrerende direktør.

Administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice-kjeden peker på hvordan koronaviruset nå rammer reiselivsbransjen hardt, skriver Dagens Næringsliv.

– Reiselivet rammes nå veldig sterkt. Og det er særlig avbestillinger og utsettelser av konferanser som slår hardest ut, sier han.

Silseth sier at han aldri har opplevd maken gjennom hans 30-års lange erfaring i bransjen.

– Ikke i nærheten. Dette har et omfang jeg aldri har opplevd tidligere, sier Silseth, som ikke har det eksakte tallet på antall permitteringer.

– Men det er liten tvil om at det blir flere hundre etter hvert. Alle hoteller med store konferanser blir rammet. Det er ikke noen stor lyst til å konferere akkurat nå, for å si det slik. Men vi holder alle våre hoteller åpne, sier han.

Ringnes: permitteringsvarsel til 900 ansatte

Bryggerikonsernet Ringnes forbereder seg på at virussmitte kan komme til å stanse produksjonen og har derfor sendt ut permitteringsvarsel til 900 ansatte.

De ansatte mottok varselet i forrige uke, skriver Bergensavisen.

– Det er gjort med tanke på at uforutsette ting kan skje. Dersom det blir nødvendig å stanse produksjonen på grunn av koronavirus, har vi anledning til å permittere våre medarbeidere, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes til avisen.

Hansa bryggeri opplyser at de også gjør fortløpende vurderinger av situasjonen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.