Petter Stordalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Petter Stordalen er redd for at tusenvis av utenlandske arbeidere blir utvist fra Sverige som følge av coronapandemien.

Hotellkjeden hans, Nordic Choice Hotels, mener det er overhengende fare for at svært mange vil bli utvist, og ber i et brev til det svenske Migrationsverket om «ökad flexibilitet».

– Det skulle naturligtvis inte bara vara en tragedi för dem själva utan också för en hel näring, sier Tina Tropp Jerresand, nordisk HR-direktør for Nordic Choice Hotels.

Ifølge den svenske utlendingsloven må personer med arbeidstillatelse som mister jobben finne en ny arbeidsgiver innen tre måneder.

Nettopp hotellbransjen bruker mye utenlandsk arbeidskraft.

Nordic Choice Hotels permitterte allerede i midten av mars 7.500 ansatte, hele 4.500 av dem i Sverige.

På sin instagramkonto har Petter Stordalen lagt ut denne teksten:

Covid-19 rammer mange. En gruppe som rammes særlig hardt, er de som har arbeidstillatelse i Sverige, men som nå mister jobben sin. Ifølge utlendingsloven i Sverige har de tre måneder på seg til å finne en ny jobb. Hvis ikke blir de utvist til landene de flyktet fra for flere år siden. I dag sendte Nordic Choice et brev til Migrationsverket og ba om økt fleksibilitet for denne gruppen.

Hotellkjeden mener utvisninger ville være en tragedie, både for de som blir utvist og for næringen:

– Vi oroas därför över den risk som nu finns att när medarbetarna tappar sina anställningar också kommer att utvisas till sina hemländer. Det skulle naturligtvis inte bara vara en tragedi för dem själva utan också för en hel näring som är måna om att de kommande åren kunna återanställa de gamla kollegerna, sier Tina Tropp Jerresand i en pressemelding fra Nordic Choice.

Hotellkjeden ber om «ökad flexibilitet» fra myndighetens side.

– Vi vill med brevet till Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik vädja om hjälp att hitta en lösning för denna grupp i en situation som är allt annat är normal. För att trygga deras tillvaro och svensk besöksnärings så önskar vi en ökad flexibilitet kring deras situation under de akuta månader vi befinner oss i, sier Tropp Jerresand.

 

Kjøp Klanen her!

Det er enkelt å støtte Document – bruk Vipps:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.