Jobbannonsen for Petter Stordalens hotellimperium Nordic Choice ble stanset av Arbeidsformidlingen i Sverige. I de engelskspråklige annonsene forsøker Nordic Choice Hotels å vise at de ikke har fordommer og at de har «riktige» verdier. Det politisk korrekte konsernet skrev at de ikke ansetter funksjonshemmede, innvandrere, tidligere kriminelle, homofile, nordmenn eller fraskilte. De ansetter individer.

Teksten lød: ”We don’t hire disabled people, immigrants, persons with a criminal record, gays or lesbians, Norwegians or divorcees. We hire individuals.”

Dette ble både provoserende og diskriminerende for den svenske Arbeidsformidlingen. Kai Stava-Husebø, som er rekrutteringsansvarlig for Nordic Choice, er overrasket over reaksjonen. De har benyttet samme annonse i tre år nå.

– Både i Norge og Sverige har vi blitt så lettkrenket at vi ikke tåler noen ting, sier han til Arbetsmarknadsnytt.

Stava-Husebø er også ansvarlig for hele Pride-satsingen til Nordic Choice.

– Vi vil at alle skal være seg selv, være individer, ikke settes i boks, sier han.

Arbetsförmedlingens grunn til annonsestansen var at de hadde fått klager. I sin e-post skriver de: ”De flesta förstår nog att ni inte menar detta utan tvärtom, men vi har fått klagomål”.

I pressemeldingen heter det:

”En annons från Clarion togs bort då den innehöll text som strider mot villkoren för annonsering på Platsbanken och kunde uppfattas som diskriminerande. Det här gällde dock bara en annons, Clarion har flera andra annonser ute på Platsbanken.”

At det kun dreide seg om én annonse, viste seg å være feil. Arbetsmarknadsnytt skriver:

Arbetsförmedlingen har i själva verket stängt av hela Nordic Choice-koncernens möjlighet att skapa nya annonser i Platsbanken och hänvisar till tidigare diskriminerande annons.

Ann Mårder er Nordic Choice Hotels HR-leder. Hun er skuffet.

– Vi är besvikna över deras agerande. Vi har ju haft ett långt samarbete med Arbetsförmedlingen under flera år. De känner oss som bolag mycket väl och vet vilka värderingar vi står för. Att de nu väljer att stänga av oss helt utan dialog eller att informera oss gör oss både bekymrade och förvånade.

Det er de krenkede klagerne som har makten. Også når det slår ut andre veien, som her.

Expressen   Arbetsmarknadsnytt

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂