Papirfabrikken Nordic Paper på Greåker i Sarpsborg stanser produksjonen midlertidig som følge av de høye strømprisene. Utsiktene fremover er uvisse. Strømprisene begynner nå for alvor å få konsekvenser for industrien. På sikt kan arbeidsplasser stå i fare.

NTB melder om situasjonen ved en bedrift i Sarpsborg:

– Vi stenger produksjonen på fabrikken i løpet av natten. Det stemmer. Produksjonen stanser fram til fredag, sier kommunikasjonsdirektør Marie Stenquist i svenske Nordic Paper til Sarpsborg Arbeiderblad mandag kveld.

Årsaken er de høye strømprisene. Fabrikken, som blant annet produserer bakepapir, har 100 ansatte.

Foreløpig er blir det ikke iverksatt permitteringer eller oppsigelser ved denne fabrikken.

– Maskinene slås av i natt, men alle skift går som normalt. Det er ikke snakk om permitteringer, sier fagforeningsleder Tom Rød.

De fleste vil anse det sannsynlig at vedvarende produksjonsstans vil gå utover bemanningen. Skiftene kan ikke gå som normalt særlig lenge, dersom fabrikken står.

Spørsmålet er om den rødgrønne regjeringen relativt raskt kommer på banen med løsninger som gjør at produksjonen kan gjenopptas.

Les også: 

Rødt: Den høye strømprisen gir ikke mening

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.